Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Amicaal weekend VGSR

/ Amicaal weekend VGSR

Door J. Bisschop - dinsdag 11 november 2014 

285069

Na jaren vol relatieproblemen kwam er aan deze problemen definitief een einde tijdens dit weekend. De VGSR en VGST omhelsden elkaar weer. Letterlijk. Heel vaak.

De vrijdagavond begon met zelfgemaakte bami en een documentaire over afval scheiden in de Rotterdamse haven. Gelukkig gingen we ook leuke dingen doen. Zo gingen we dezelfde avond nog het nachtleven van Rotterdam verkennen en dat bleek best wel leuk te zijn.

285056285065
De volgende ochtend waren de meesten te vinden bij de brunch, waarna we onze weg vervolgden in de richting van het Maritiem Museum. Het was geen groot museum, dus we konden snel door naar ons tochtje met de Spido. De naam deed ons denken aan een bootje dat met een rotgang de golven van de Maas trotseerde, maar het bleek een rondvaartboot. Bleek uiteindelijk ook wel leuk. Waar je maar keek, overal waren Alphatorens en dan nog mooier en hoger.

285040285044
Voorafgaand aan het avondeten mochten we nog even rondkijken in de ‘Markthal’. Een soort markt, maar dan overdekt en alles heel duur. Daarna gingen we met ruim veertig man uit eten bij de plaatselijke pizzeria. ’s Avonds ging de ene helft van de groep poolen en de andere helft bowlen. Het spannendst aan het bowlen was de auto die na een ongeluk op straat op de kop was beland.

285048285052
285079285083
De zaterdagavondborrel was legendarisch. Op een gegeven moment was het zo gezellig dat er kratjes tegen de muur werden gegooid, waardoor het een gigantische bende werd. De vloer eindigde bezaaid met chips, ketchup, glas, pindakaas en bier Heineken.

Op zondag begonnen we onze dag in de kerk, waarna we koffie gingen drinken en lunchen. Vervolgens werden er spelletjes gespeeld, werd voetbal gekeken of werd een wandeling gemaakt, om uiteindelijk opnieuw de weg te vinden in de richting van de kerk. Na per kast te hebben gegeten was er nog een afsluitende borrel. Toen was het weekend afgelopen en moesten we weer naar Enschede.

X