Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Toerustingsweekend

/ Toerustingsweekend

Door W. Van Dijk - vrijdag 16 januari 2015 

287071

Afgelopen weekend organiseerde Senaat Grootens het allereerste toerustingsweekend van de VGST. In het mooie Nutterse land werd in alle rust met elkaar nagedacht over het thema navolging.

Naar aanleiding van een lezing over 'het kruis opnemen', werd er nog lang nagepraat over grote thema's in het christelijk geloof. Waarom is er lijden? Lijden christenen meer of anders dan niet-christenen? Hoe zijn we een lichtend licht en een zoutend zout voor de wereld? Hierna was men wel toe aan wat ontspanning en werd er een film gekeken of spelletjes gespeeld.

Zaterdagochtend kwam onze studentenwerker, Bram van Putten, langs. Hij leidde een bijbelstudie over Matteüs 11:20-30, waar Jezus zegt: 'Kom naar mij, allen die vermoeid zijn en onder lasten gebukt gaan, dan zal ik jullie rust geven'. Hier zagen we dat Jezus onze leraar wil zijn en ons rust wil geven en dat we op dezelfde manier als hem in ons leven mogen staan. We moeten niet op onszelf gericht zijn maar altijd denken om de ander en vooral de blik op God gericht houden. Door Jezus zo te volgen zullen lasten van de schouders vallen, maar zullen er ook nieuwe problemen bijjkomen, maar God wil helpen om dat juk te dragen.

Na de lunch werden er diverse workshops gegeven. Amice Van der Brug en zijn vrouw kwamen langs om te praten over ons contact met niet-christenen. Daarbij werd gekeken naar wat niet-christenen drijft in hun leven. Door middel van bijbelteksten is vervolgens ingegaan op hoe Jezus ongelovigen benaderde en hoe wij dat kunnen toepassen. Het belangrijkste is altijd dat we oprechte interesse in de persoon hebben en niet altijd de intentie moeten willen hebben om de ander te bekeren.

's Avonds zongen we onder muzikale begeleiding van amice Hindriks nog enkele liederen. Zondag liepen we door weer en wind naar de kerk, waarna het alweer tijd was om op te ruimen. Het was een geslaagd weekend, waardoor we weer toegerust aan de slag kunnen!

X