Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Februariweekend

/ Februariweekend

Door J.H. Van Huizen - woensdag 4 februari 2015 


287829

Door een ongekend promotieoffensief was het februariweekend 2015 al geslaagd voordat het was begonnen. In totaal 46 VGST'ers en reünisten bezochten afgelopen weekend de Roezeberg in Nutter, dankbaar gebruik makend van de gestroomlijnde organisatie van de kast KKK. Het succesverhaal trapte af op 30 januari, toen amice Viergever de toon zette door een prijswinnende maaltijd op tafel te zetten. De vrijdagavond en daaropvolgende nacht werden tot in de vroege uurtjes gevuld met de voor februariweekenden inmiddels klassieke ingrediënten: borrelen, (kaart)spellen, sigaren, vuur, tosti's en sneeuw.

287833

Op de beruchte 'brakke zaterdag' werd dezelfde relaxte lijn doorgezet, met halverwege de middag de zwaarbeladen stadsderby op neutrale grond. In een even spannende als verbroederende pot voetbal op het veld naast de accommodatie kregen de bezoekers van C.S.V. Alpha met 11-10 terecht klop van de VGST. De grootste verliezer bleek echter het 'veld', dat in een mum van tijd omgetoverd werd tot een modderpoel. Later, nadat de maaltijd die amice Hamming verzorgd had in dankbaarheid naar binnen geschrokt werd, kon er naar echt voetbal gekeken worden via de beamer. Ook de spellen werden weer van stal gehaald en andermaal werd er tot laat doorgeborreld.

Zondagochtend werd iedereen uit bed getrommeld voor de kerkdienst. Ditmaal geen wandeltocht van een uur naar Ootmarsum, maar een stream op de beamer. Geestelijk verzadigd werd de warme middagmaaltijd verzorgd door de amicae André en Boerma. Na deze verorberd te hebben, werd de Roezeberg schoongemaakt en keerden de overgebleven VGST'ers tevreden huiswaarts. Het was weer ouderwets goed.

Meer foto's van het februariweekend zijn in het fotoalbum te vinden.

X