Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag mannen- & vrouwenavond

/ Verslag mannen- & vrouwenavond

Door A. Colijn & A.W. Dijksterhuis - donderdag 12 februari 2015 


288103

Chocolade, wijn en kleren

Door A. Colijn

10 februari was het weer zo ver, de lang verwachtte vrouwenkledingruilavond op Oost-Timor! Zeker 14 vrouwen waren deze avond aanwezig om hun nieuwe en oudere kleding, schoenen en accessoires met elkaar uit te wisselen. Zo zijn er deze avond gloednieuwe garderobes samengesteld die geen cent hebben gekost! En de vrouwen die niet met zakken kleding kwamen aanzetten brachten hun gezelligheid en mode-advies met zich mee. Chocolade en wijn mochten vanzelfsprekend niet ontbreken op deze fantastische avond. Verschillende amicae hadden zelfs hun best gedaan om deze avond compleet te maken met zelfgemaakte koekjes en brownies! Er zijn drie vuilniszakken vol met kleding overgebleven die deels naar de kledingbank gaan en deels meegaan met amica Mol naar Kenia. Wij vrouwen zien nu al uit naar volgend jaar, waar er natuurlijk weer kleren in overvloed zullen zijn!


288107

Decadente dinsdag
Door A.W. Dijksterhuis

Omdat het concept te goed is om niet met anderen te delen en omdat de vrouwen al onder de pannen waren bij de vrouwenkledingruilavond, besloot KKK om een 'open decadente dinsdag' te organiseren. Overdag werd door enkele amici al speciaalbier ingeslagen bij slijterij Berendsen, een Intertoys XXL voor mannen. Het gekochte bier werd 's avonds meegebracht naar KKK, alwaar de bewoners middels het regelen van o.a. sigaren, een Premierleague wedstrijd en een pizza-oven ideale omstandigheden gecreëerd hadden om optimaal van het bier te kunnen genieten. Natuurlijk werd er ook inhoudelijk gediscussieerd over verscheidene onderwerpen, waaronder de kwaliteit van de aanwezige biersoorten. De Pandora, Hopus, Delirium tremens, Hop brothers en Martin´s ipa kregen allen een bovengemiddeld goede beoordeling. Ook de Ongelovige Thomas was welkom. Waar de openstelling van de vereniging al niet goed voor is. De Surfine verdient nog een bijzondere vermelding vanwege de abnormale geluidsproductie bij het openen van het flesje, met recht de kanonslag onder de bieren.
Meerdere amici/kasten maakten zo op een aangename manier kennis met de ´decadente dinsdag´ en overwegen om er zelf binnen afzienbare tijd ook één te organiseren. Tot dan!288111



X