Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag VGST-darttoernooi

/ Verslag VGST-darttoernooi

Door J.P. Ophoff - vrijdag 27 februari 2015 


288704

Na het WK Darts en The Masters was het op 24 februari tijd voor het VGST-darttoernooi. Op De Boom waren twee banen aangelegd, was er plek voor 16 man en werd er in de weken ervoor al flink getraind.

Het toernooi begon met een spannende loting waarbij de huisgenoten Dubbink en Dijksterhuis, de huisgenoten Ophoff en Doek en ook nog broertjes Lassche ms. en Lassche jr. aan elkaar gekoppeld werden. Sommige poules waren spannender dan anderen: in poule B was het na twee van de drie wedstrijden al duidelijk dat amici Aan het Rot en Van den Berg jr. de volgende ronde zouden gaan halen en amici Dubbink en Dijksterhuis aan het bier konden. In poule D won amice Lassche jr. van iedereen met 2-0 terwijl de overige drie elkaar van elkaar wonnen met 2-1. Hierdoor stonden de nummers twee tot en met vier precies gelijk en moest er een loting aan te pas komen. Uit de lotingsbak met de namen van amici Bisschop, Lassche ms. en De Graaf jr. werd de naam van amice De Graaf jr. getrokken, waardoor hij in de kwartfinale uit mocht komen tegen amice Aan het Rot. De andere kwartfinales waren de wedstrijden Van Huizen-Doek, Ophoff-Kamphuis en Lassche jr.-Dubbink. Dubbink nam de plek over van Van den Berg jr. die voor de avond helaas niet meer beschikbaar was.

Amice Doek speelde een zeer goede partij tegen amice Van Huizen, ware het niet dat amice Doek de doubles niet wist te vinden, waardoor amice Van Huizen hem wegzette met de stand van 3-1. Ophoff-Kamphuis was zonder meer de spannendste kwartfinale. Met gemiddelden boven de 45 werd er kwalitatief goed gegooid. Tijdens deze wedstrijd liet amice Ophoff de eerste 180 van het toernooi aantekenen, maar uiteindelijk was amice Kamphuis de meest gelukkige speler: 2-3. De door loting gekwalificeerde De Graaf jr. liet geen spaan heel van amice Aan het Rot: 3-0. Amice Dubbink zat helaas niet in het toernooi en verloor ook zijn kwartfinale. Dit keer met 3-1 van amice Lassche jr. De halve finales betroffen de wedstrijden Van Huizen-De Graaf jr. en Kamphuis-Lassche jr. De eerste halve finale werd ongelofelijk spannend. Van Huizen was de grote favoriet, maar amice De Graaf jr. groeide in het toernooi. Uiteindelijk trok laatstgenoemde met 3-4 aan het langste eind. Lassche jr. rolde Kamphuis op met 4-0, waardoor de finale enkel bestond uit sjaars. Voor de derde plek liet amice Kamphuis zich nog een keer oprollen, dit keer met 5-0, wat vooral te danken was aan het hoge uitgooipercentage van amice Van Huizen. Hiermee pakte hij de derde plek. De finale werd een potje om nog jaren te herinneren. Amice Lassche jr. pakte een 2-0 voorsprong, maar in de 5 volgende legs pakte amice De Graaf jr. er maar liefst 4, waardoor hij op een 4-3 voorsprong kwam. Amice Lassche jr. maakt nog wel de 4-4, maar ook de laatste leg was weer voor amice De Graaf jr., waardoor de grootste beker meegenomen kon worden naar Pulp. Achteraf was de loting zeer gelukkig verlopen voor amice De Graaf jr. maar zijn toenmalige concurrenten Bisschop en Lassche ms. gaven beiden aan niet de finale gehaald te hebben.

Tijdens het toernooi werden ook de hoogste uitgooien bijgehouden. De prijs hiervoor bestond uit twee (dubbel) biertjes waarvan een dubbele Grimbergen en een dubbel gehopte Christoffel. Uiteindelijk is deze prijs gewonnen door amice Lassche jr. met een uitgooi van 100. Hiermee versloeg hij amice Van Huizen (eveneens met een uitgooi van 100, maar pas na amice Lassche jr.) en amice Ophoff (met een uitgooi van 89). Na de 180 van amice Ophoff deden Van Huizen en Lassche jr. ook nog even mee met 'one hundred and eighty!!!!'.

Na dit festijn werd er nog ruimschoots geborreld tot het bier en de frituur op was.

X