Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

32e Dies Natalis der VGST

/ 32e Dies Natalis der VGST

Door M. Colijn - dinsdag 17 maart 2015 


291449


Afgelopen vrijdagavond, 13 maart, werd de 32e verjaardag van de VGST gevierd met de Dies Natalis. Dit gala werd gehouden in Het Anker in Wierden. Het thema van deze Dies was Venire in Tabula - in incertum -, wat zoiets betekent als: "Kom aan boord, het onbekende tegemoet".

Het feest begon 's middags om een uur of vier op het stationsplein van Enschede. Vanaf daar vertrokken twee bussen naar Wierden. Daar aangekomen werd iedereen gastvrij ontvangen door de DiesCie, de organiserende commissie, en kon men onder het genot van een welkomstdrankje op de foto worden gezet. Hierna begon het diner onder leiding van de vaardige hand van amice Lassche sr. De maaltijd was 'de beste diesmaaltijd ooit' en er kon genoten worden van diverse grappige en gevatte speeches en tegenspeeches.

Na de maaltijd werd er koffie gedronken en kon de amicaliteit gevierd worden met amicitia drinken. Verschillende leden hebben hun best gedaan om iedereen te vermaken met hun cabaret en zeker de eerstejaars hebben hierbij goed hun best gedaan. Hierna was het officiële gedeelte afgelopen en kon er volop gefeest worden.

Aan het eind van de avond ging iedereen moe, maar voldaan naar huis toe onder het genot van een puntzak friet en 'Yo ho ho and a bottle of … rum'. De 32e Dies Natalis der VGST was een groot succes! Dit kwam mede door een geweldige DiesCie, de hulp van vele leden en een geweldige locatie!

X