Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

33e senaat der VGST verkozen

/ 33e senaat der VGST verkozen

Door W. Lassche - maandag 30 maart 2015 


292239

Afgelopen Algemene Vergadering (24 maart 2015) heeft de VGST de nieuwe senaat verkozen. Amicae André en Boerma en amici Bisschop en Aan het Rot gaan in beraad over de functieverdeling en zullen zo de Here wil de vereniging leiden in het verenigingsjaar 2015-2016.

Ieder jaar maken verschillende KS'en (Kandidaat Senaten) zich bekend aan de vereniging in de maanden voor de AV waar de verkiezing plaatsvindt. Dit doen ze door bij verschillende kasten (verenigingshuizen) acties neer te zetten en zich op die wijze te profileren. Veel KS'en hebben een ludiek karakter, terwijl er ook KS'en zijn met een serieuze ondertoon. Door een document met Visie en Beleid maken ze vervolgens kenbaar waar ze met de vereniging heen willen.

Traditie is dat de strijd wordt geopend door een KS opgezet door sjaars (eerstejaars). KalenderS vond dit echter te lang duren, en besloot het heft in eigen handen te nemen. Door een kalender met de verjaardagen van de VGTS'ers achter te laten op De Bunker werd de strijd geopend.

Een aantal sjaars bleek hierdoor geïnspireerd en besloot KlantenService op te richten. Door verschillende communicatiemiddelen achter te laten op Vesper Otium lieten ze zien dat er volgens hen drastisch verandering moet komen in de communicatie binnen de VGST. Pulp en meneer de fiscus werden door KlantenService ook nog getrakteerd op een bezoekje en een logo.

Na de sjaars was het de beurt aan een viertal ouderejaars. PottenbakKerS liet van zich horen op De Boom, waar een scala aan zelfgemaakte potten achtergelaten werd, symbool voor de verschillende mensen binnen de VGST. Door de eveneens zelfgemaakte logo's lieten ze hun liefde voor de VGST merken.

292243

Diezelfde nacht lieten de sjaars ook weer van zich horen. Het Kippenhok, Nachtwacht en ook De Petteflet kregen bezoek van KotS. Op verschillende plekken konden ze zich niet inhouden en lieten ze braaksporen achter.

Ondanks alle hectiek deze nacht hield KerkijS het hoofd koel. Inspelend op de recente ontwikkelingen rondom de lidmaatschapseisen schonk KerkijS De Buren een heus ijscowagentje met verscheidene soorten ijs.

Na een stille periode presenteerden twee sjaars zich. Dankzij TortelduivKeS werden de bewoners van Ben en Pulp verblijd met een nieuwe huisgenoot: een echte tortelduif.

Enkele dagen later kreeg Puindorp nachtelijk bezoek van KlokhuiS. Met een mooie informatieve aflevering over wijn probeerde KlokhuiS de VGST voor zich te winnen. Een mooie kroonluchter van wijnflessen ondersteunde dit.

Een paar uur later stond DoKterS voor de deur van de CoolKast. De eettafel was binnen korte tijd getransformeerd tot operatietafel. In de operatiekamer droeg DoKterS zorg voor een stokpaard in kritieke toestand en liet zo hun toewijding voor de VGST blijken.

292247

Op het nippertje liet nog een tweetal KS'en van zich horen. SaKSen drong op barbaarse wijze 't Kasteel binnen en wierp hier een verdedigingswal op ter preventie. KSTOM veranderde de woonkamer van Heiиz in een projectkamer, zeer bekend onder de studenten die studeren in het TOM (Twents Onderwijs Model).

Er is weer hevig gestreden, maar de rust is wedergekeerd. De strijd heeft een mooie 33e senaat voortgebracht, die er volgend jaar weer een prachtig jaar van gaat maken.

Meer foto's van de KS-strijd vindt u hier.

X