Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag 43e Batavierenrace

/ Verslag 43e Batavierenrace

Door R.C. Douma - woensdag 29 april 2015 


293218

Afgelopen zaterdag 25 april vond de 43e Batavierenrace plaats, waaraan ook de VGST deelnam.
Na gezellig op vrijdagavond met z'n allen gegeten te hebben vertrok de nachtploeg met het busje richting Nijmegen. Daar konden zij bij onze Nijmeegse zusjes van de VGSN-TQ nog wat tijd doorbrengen voordat de wedstrijd van start ging. Om twaalf uur trapte amica André de wedstrijd af met een mooie tijd, waarna de rest van de nachtploeg niet achter kon blijven zodat niemand onder de 11 km/uur heeft gelopen.
Inmiddels was de ochtendploeg al uit bed gekomen en gearriveerd bij de eerste herstart. Helaas begon het toen te regenen en dat bleef het ongeveer de hele ochtend doen. Ondanks het weer en wat krappe wissels heeft ook de ochtendploeg mooie tijden neergezet, zodat de VGST aan het begin van de middag op een 59e plaats stond.
Als laatste was de middagploeg aan de beurt, ook hier zijn mooie snelheden neergezet. Helaas was er bij één van de etappes een verkeerde wissel die zorgde voor een straftijd van 15 minuten waardoor we 20 plaatsen zakten in het klassement.
Als allerlaatsten mochten amica Lassche sr. en amice Aan het Rot de slotetappe rennen. Zij kwamen volledig doorweekt bij de finish aan, maar hebben allebei een hoge snelheid weten te bereiken van respectievelijk 11.84 en 14.93 km/uur. Zo stond de VGST vast in het klassement op plaats 82.
Nadat iedereen een warme douche had genomen werd er met z'n allen friet gegeten op De Krater waar alle verhalen werden uitgewisseld. We kijken terug op een mooie Batavierenrace.

De statistieken van de Batavierenrace vindt u hier.

X