Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verslag Studentikoze Donderdag

/ Verslag Studentikoze Donderdag

Door T.H. Post - dinsdag 12 mei 2015 


293890

Afgelopen donderdag 7 mei stond bij de VGST in het teken van studentikoziteit. De studieboeken gingen even aan de kant en een groep van ongeveer 20 mensen verzamelden zich in de wijk Twek voor Studentikoze Donderdag. Op het Diana werden pannenkoeken verorbert en nadat er teams van drie studenten gevormd waren kon de strijd beginnen. Het begon met een Kleine Fietsjes Estafette Race naar de lokale skatebaan. Op de skatebaan werd de strijd voortgezet met het zo ver mogelijk proesten van bier, het op de kop das strikken en als klap op de vuurpijl een zo groot mogelijke melkpoedervlam maken.
Hier was helaas niet iedereen in de buurt blij mee en de politie werd gebeld. Na een half uurtje wachten kwam de politie eindelijk aan rijden… en reed voorbij. Gelukkig keerde hij even later om en deze keer stopte hij wel.
Conclusie van het gesprek: leuk om vuur te maken, niet zo handig om het in de buurt van kinderen te doen. Na dit akkefietje gingen we op pad voor de afsluiting van deze Studentikoze Donderdag. Tussen de burgers in de IKEA genoten 24 VGST'ers, gekleed met jas en das, van een studentikoze maaltijd met een tafelpraeses achter het katheder en speeches. Een mooi einde van een mooie Studentikoze Donderdag!

Meer foto's van de Studentikoze Donderdag kunt in vinden in het fotoalbum.

X