Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

VerWegUitje 2015: Berlijn

/ VerWegUitje 2015: Berlijn

Door A.W. Dijksterhuis - donderdag 18 juni 2015 

295447

Het VerWegUitje is al sinds mijn eerste jaar één van mijn favoriete verenigingsweekenden. Het liften, het buitenland, de toerist uithangen in een grote stad; het levert altijd weer prachtige verhalen op. Dit jaar was Berlijn de bestemming van het VerWegUitje. Afgelopen vrijdagochtend waren in alle vroegte de eerste liftkoppels al te vinden bij 'Frans op den Bult', het tankstation langs de A1 dat voor veel VGST'ers het startpunt is (geweest) voor een mooi avontuur. Het duurde even voordat de eerste liftkoppels een lift richting Duitsland kregen, maar als snel bleek dat het deze keer niet spannend zou worden of iedereen voor zonsondergang de plek van bestemming zou halen. Het liften ging als de brandweer. In de meest letterlijke zin van het woord gold dit voor amica Treurniet jr. en amice Bisschop, die een lift kregen van een groep Nederlandse brandweermannen die naar de jaarlijkse brandweerconferentie in Hannover gingen. De meeste liftkoppels kregen vanuit Nederland al een lift rechtstreeks naar Berlijn van zakenmannetjes met snelle auto's of vakantiegangers.
Vrijdagmiddag was een groep VGST'ers al in het centrum van Berlijn te vinden om bekende bezienswaardigheden als de Brandenburger Tor, de Fernsehturm en de Reichstag te bekijken en om te genieten van een welverdiend glas 'Weizen'. Toen 's avonds iedereen was aangekomen bij het hostel konden de reisverhalen uitgewisseld worden en werd geconcludeerd dat amica Beens en amice Bouwers met een tijd van 5 uur het snelst gelift hadden. Als beloning mogen zij de organisatie volgend jaar op zich nemen.
Zaterdag werd Berlijn verder bezichtigd, wat mede door de benauwende warmte op een rustig tempo gedaan werd. Gelukkig is het met behulp van de S- en U-Bahn mogelijk om veel plekken in de stad in korte tijd te bezoeken.
Zondag begon met een kerkdienst in de kerk direct naast het hostel. We werden zeer gastvrij ontvangen en we hebben zowaar ook nog wat Duitse versies van opwekkingsliederen geleerd. 's Middags hebben we nog langs een restant van de Berlijnse muur en de werk- en woonplaats van de Bondskanselier gelopen, waarna 's avonds het weekend werd afgesloten met een bescheiden borrel in een nabijgelegen park. Daar werd alvast nagedacht over de bestemming van volgend jaar. Naar verluidt zal het liften een grotere uitdaging worden en zal het ook niet mogelijk zijn om er snel en goedkoop met de trein te komen. Ik ben benieuwd…

Meer foto's van het liftuitje kunt in vinden in het fotoalbum.

X