Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Amicale acties

/ Amicale acties

Door A.J. Doek & H.J. aan het Rot - zaterdag 29 augustus 2015 


299331

VGST op ramactie naar Eindhoven

Door A.J. Doek

Afgelopen donderdag na het eerste deel van de jaarvergadering vertrokken er 36 mensen vanuit Enschede om op actie te gaan bij de VGSEi. Het plan was om twee kasten tegelijkertijd te rammen en vervolgens in één van de kasten een vulkaan te bouwen, die zou uitbarsten in het VGST-rood.


Bij aankomst in Eindhoven werden de kasten ‘Mesopotamië’ en ‘’51’ verkend. Precies op het moment dat de achtertuin van Mesopotamië werd verkend, fietste er een VGSEi’er langs. De kans dat ze het doorhadden was groot, dus men moest snel handelen en direct overgaan tot rammen. Eindhoven was inmiddels op de hoogte, waardoor de kast ‘51 hermetisch afgesloten werd. Na veel moeite en fantastische ramvaardigheden van verscheidene amici lukte het om de voordeur open te krijgen van Mesopotamië.

In korte tijd stond de hele woonkamer vol met VGST’ers en kon men beginnen met het opbouwen van de vulkaan. Na een tijdje arriveerden er ook VGSEi’ers die de uitbarsting van de vulkaan niet wilden missen. Uiteindelijk werden de chemicaliën in de vulkaan gegooid, wat resulteerde in een rustige uitbarsting (zie de foto hieronder).

Na het spektakel werd het tijd om te gaan borrelen. Dit was erg gezellig en ging door tot in de vroege uurtjes. We kunnen terugkijken op een geslaagde actie!


Amicale acties bij de VGST
Door H.J. aan het Rot

Ook de VGST is de afgelopen twee weken verscheidene keren geramd. De VGSU uit Utrecht, FQI uit Kampen en de VGSW uit Wageningen vereerden de VGST met een amicale actie.

De VGSU heeft in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 augustus de verre reis naar het oosten van het land gemaakt om met een mannetje of 25 een borrel af te dwingen. Door de Petteflet te overmeesteren en hierdoor meneer de praeses ‘in bezit te hebben’ was het doel van hun actie geslaagd en kon er tot in de late uurtjes geborreld worden. De bovenburen van de Petteflet waren helaas minder blij met de komst van onze Utrechtse amicalen en besloten een bak water over de groep die buitenstond heen te gooien. Veel effect op de sfeer heeft dit gelukkig niet gehad; het gesprek werd binnen vrolijk voortgezet.

FQI heeft in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 augustus geprobeerd de VGST te bekeren door enkele tientallen theologische boeken te verscheuren en de duizenden bladzijdes door de hele Petteflet te verspreiden. Tot op de dag van vandaag is het onzeker of alle bladzijdes alweer gevonden zijn. Aansluitend aan deze ramactie werd er nageborreld in de Kelderder met de dominees f.t.
In de nacht dat de VGST zelf op actie was vereerde de VGSW het Lelietheater en de Petteflet met een bezoek. Zoals het echte boeren betaamt brachten zij een enorme lading stro mee dat vervolgens in de genoemde kasten werd gedumpt. Onder toeziend oog van enkele amici die toevallig nog thuis waren dronk de VGSW nog een biertje in de Kelderder alvorens ze rond half vijf begonnen aan de terugweg naar Wageningen. Het bewijs dat de VGSW toch echt langs is gekomen was duidelijk te zien aan de enorme zooi die in de woonkamer lag en het levensgrote logo in de Kelderder. 299322299327


X