Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Novitiaat 2015

/ Novitiaat 2015

Door M. André - maandag 31 augustus 2015 


299444
Vorige week begon een elftal scholieren aan de ontgroening van de VGST. Als mosterdzaadjes kwamen ze aan op de kamplocatie waar de NovCie (NovitiaatsCommissie) klaar stond om een ontkiemingsproces tot stand te brengen. En langzaam maar zeker kwamen de eerste resultaten tot stand. Een stengel groen kwam uit boven de grond, toen de foeten de belangrijkste dingen van het studentenleven en de VGST werden bijgebracht. Takken groeiden aan het kleine boompje toen de foeten lieten zien dat ze voor elkaar op wilden komen en wilden strijden voor hun jaargroepsband. En uit de knoppen van de takken kwamen kleine blaadjes, toen de foeten hun eerste studentikoze acties neer zetten.

Na een week keihard werken is een nieuwe groep foeten klaargestoomd om over een paar weken volwaardig lid van de VGST te worden. Een groep heel sterk geplant, echt niet stuk te krijgen.

Het begin is gemaakt. Van zaadjes uitgestrooid over de akker zijn de foeten sterke planten geworden. Planten die op een dag uit kunnen groeien tot een boom die zijn omgeving van schaduw kan voorzien en kan dienen als een schuilplaats voor de dieren.

X