Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Installatieweekend

/ Installatieweekend

Door S. van der Heide - donderdag 15 oktober 2015 

304484
Jaargroep 2015 kort voor de lidmaatschapsaanvraag

Op 9 en 10 oktober jongstleden vond het jaarlijkse installatieweekend plaats. Nadat de DichtBijCie (de commissie die dit weekend organiseert) alles had klaargemaakt en voorbereid, begon het weekend met een heerlijke maaltijd van 't GAET, het goede doel wat vorig jaar centraal stond bij de VGST. Hun kookkunsten waren wederom een succes, dus konden we onder leiding van amica Bergwerff genieten van een voortreffelijke maaltijd.

Nadat de maaltijd was afgesloten en iedereen zich richting de vergaderzaal had verplaatst heropende meneer de praeses AV 165 en tevens de 33e jaarvergadering. We mochten het hebben over de plannen en de begroting van Senaat Aan het Rot, de resultatenrekening, een aanvulling op de wijziging lidmaatschapseisen, en over het huren van een senaatskamer in de Bastille op de UT. Naast deze belangrijke zaken was er natuurlijk ook tijd voor vermaak in de vorm van afscheidsbrieven en ludieke moties. Rond zonsopkomst brak het gedeelte aan waar amica Sneep en alle sjaars al zo lang op hadden gewacht: de installatie. Toen een dikke drie kwartier later alle leden waren geïnstalleerd werd dit gevierd met amicitia drinken. Daarna was de vergadering ook al snel ten einde en was het voor de meesten tijd om hun bed op te zoeken om toch maar een paar uurtjes slaap te pakken.

Toen tegen de middag de eerste mensen uit bed kwamen was het traditiegetrouw tijd voor een overload aan tosti’s en koffie tijdens een brakke brunch. Daarna was er nog ruimte voor een pot voetbal en een spelletje. Gelukkig had de man van de barbecue net zo goed zijn best gedaan als 't GAET, want ook het eten op zaterdagavond smaakte zeer goed. Na het eten werden nog de laatste dingen schoongemaakt, waarop iedereen weer met een tevreden gevoel huiswaarts keerde. We mogen terugkijken op een mooi en geslaagd weekend.

X