Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Amicaal Weekend VGSD

/ Amicaal Weekend VGSD

Door M.G. de Graaf - vrijdag 13 november 2015 

305331

Afgelopen weekend (6 tot 8 november) reisde de VGSD af naar Enschede voor het amicale weekend met de VGST. Dit weekend begon vrijdagavond zoals gebruikelijk met een gezamenlijke maaltijd. ’s Middags bleek het toch niet echt gezamenlijk te worden, aangezien er late afmeldingen waren. Uiteindelijk waren toch nog 3 VGSD’ers bereid om met ons mee te eten, waardoor het toch nog deels een ‘gezamenlijke’ maaltijd werd.

Na de maaltijd werd er een bier- en wijnproeverij gehouden, waar onder het genot van een biertje en een wijntje de gemeenschappelijke interesse naar boven kwam. Al bleek het voor de meesten (vooral voor VGST’ers) toch moeilijk om te proeven welk biertje nou toch echt dat oh zo lekker Grolsch biertje was. Na de bier- en wijnproeverij mochten de heupjes eens losgegooid worden op sociëteit, waar het feest plaatsvond. Dit ging door tot in de late uurtjes en was erg gezellig!

Zaterdagochtend om half 11 stond de brunch op het programma, waar de nodige ontbijtjes werden genuttigd om vol energie naar de activiteiten te gaan. Zo kon er geschaatst worden, mochten we uit enge kamers ontsnappen en werd er op en neer gesprongen, wat niet voor iedereen een heel goed idee was (in verband met de avond ervoor). Verder was er Glowgolf voor de echte swingers onder ons. Voor ieder wat wils dus.

Op zaterdagavond werd het uithoudingsvermogen nog getest door middel van een amicale achtervolging. Voor degenen die hier geen zin in hadden was er een film geregeld waarbij de lachspieren en schattigheidsfactoren een rol konden spelen. Zo naderde de zaterdagavond borrel gestaag, kwamen de laatste mensen terug van de amicale achtervolging en konden we eindelijk dat welverdiende biertje nuttigen. Ook deze borrel bleef doorgaan tot in de late uurtjes.

Na de zondagmorgendienst gingen we gezellig koffiedrinken op verschillende kasten. Tijdens het koffiedrinken werden de nodige sterke verhalen en slechte grappen verteld tot de lunch in de Bethelkerk. Hier werd het officiële gezamenlijke gedeelte afgesloten met speeches en liefdesverklaringen aan amicalen. Na de middagdienst bleven sommige VGSD’ers nog avondeten op de kasten waar ze geslapen hadden, anderen gingen meteen na de kerkdienst op de trein terug naar Delft. Het einde was aangebroken.

Al met al was het een leuk weekend met ons zusje uit Delft! VGSD bedankt!

X