Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Toerustingsweekend

/ Toerustingsweekend

Door A.W. Dijksterhuis - dinsdag 1 december 2015 

306022

En toen was het weer dinsdag… ‘Ja, en?’ hoor ik u denken. Dinsdag is toch gewoon net als alle andere dagen in de week? Tijdens het toerustingsweekend hebben we onder andere nagedacht of dat wel echt zo is. Eén dag in de week is immers voor velen van ons een hele andere dag dan de andere zes: de zondag. Op zondag gaan we immers naar de kerk, zijn we bezig met ons geloof. Maar na zondag is het weer maandag, gaan we weer op in de drukte van ons alledaagse studie/studentenleven. Hoe geven we dan invulling aan ons geloofsleven?

Dominee Mol gaf ons aan het begin van het weekend een mooi opstapje middels een lezing en aansluitende discussie. Dominee Mol legde de kloof uit tussen zondag en de rest van de week, en dat deze kloof zeker overbrugd kan worden om als christen uit één stuk te kunnen leven. Natuurlijk spelen persoonlijk contact met God en bijbellezen hier een belangrijke rol in. Maar bijvoorbeeld ook bekendheid in de nabije omgeving. Weten uw buren bijvoorbeeld wie u bent en dat u christen bent?

De zaterdag begon met een bijbelstudie van studentenwerker Bram van Putten over de wapenrusting (Efeziërs 6: 10-20). Zowel plenair als in kleine groepjes hebben we nagedacht over de betekenis van deze tekst: God geeft ons de middelen om stand te houden tegen alles wat ons bij Hem vandaan trekt. ’s Middags hebben we in verschillende workshops verder nagedacht over bidden, de Heilige Geest, geloven op het werk (tijdens het studeren) en heeft een groepje deelnemers in duo’s een Emmaüs wandeling gemaakt. ’s Avonds was er onder leiding van de amici Gerrits, Grootens en Hindriks een sing-in en was er tijd voor ontspanning. Vooral het spelletje 30 seconds bleek populair. Als u dit spelletje wilt winnen moet u maar een keer met amice Bisschop in een team proberen te komen. En als u gewoon vermaakt wilt worden, vraag dan amice Van der Heide jr. om het liedje Purple Rain te neuriën.

Op zondag werd het weekend afgesloten met een bezoek aan de protestantse gemeente in Ootmarsum en warme chocolademelk met slagroom. Toegerust en voldaan kon daarna de terugreis naar Enschede worden afgelegd. ToeWeCo, bedankt voor de organisatie!

X