Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Sociaal initiatief

/ Sociaal initiatief

Door Impleo Procurator - woensdag 2 december 2015 

306045
Afgelopen donderdag was het sociaal initiatief. Hieronder kunt een kort verslag lezen van de verschillende activiteiten die er waren.

Bowlen
W. van Dijk

De bowlgroep begon met het naar binnenwerken van een oerdegelijke en overheerlijke maaltijd, bereid door amice De Haan; spruitjes. Toen de magen gevuld waren konden we beginnen met bowlen. Na een wat moeizaam begin klonk er steeds vaker gejuich om een strike of een spare. In de tweede ronde zette amice De Haan de topscore op 150, wat later ook de winnende score bleek. Na dit harde sporten hadden we wel weer wat calorieën verdiend, die we bij de KFC in de vorm van hotwings oppeuzelden. Het was een gezellige avond!


Chocolade fondue
L.E. Boerma

Afgelopen donderdag was er ook een echte vrouwenactiviteit: chocolade fondue. De avond begon met Parmezaanse ham en een stukje meloen, waarna we mochten smullen van wraps op het Lelietheater. Dit was een goede bodem voor de echte activiteit van de avond, chocolade fondue. Hiervoor moesten we eerst alles naar de Nachtwacht verplaatsen zodat we daar op de beamer een lekkere romcom konden kijken. Er was nog één uitdaging voordat we konden genieten van de heerlijke chocolade, er moest namelijk nog vuur gemaakt worden. Hiervoor moest er spiritus in een soort van lampje. Gelukkig wist amica Merema hier wel raad mee en konden we genieten van overheerlijke warme chocolade totdat we er buikpijn van hadden.




Darttoernooi
H.J. aan het Rot

Na het VGST-darttoernooi dat eerder dit jaar plaats vond op De Boom, was het afgelopen donderdag opnieuw tijd om de strijd aan te gaan op zoek naar de beste darter van de VGST. Twaalf mannen begonnen de avond met een gezonde daghap en enkele speciaal biertjes, alvorens de pijlen te laten vliegen in café De Pijp. Na enkele hoogstaande en minder hoogstaande wedstrijden bleken de amici Dubbink en Doek het beste om te kunnen gaan met hun pijltjes. In een mooie finale was het amice Dubbink die de dubbels en trippels het beste wist te raken, waardoor hij als trotse winnaar de avond voort mocht zetten op sociëteit.

Poolen
M. André

306049

De beste groep van het sociaal initiatief was natuurlijk ‘De Poolgroep’. Vier teams streden tegen elkaar om kans te maken op de titel ‘beste poolteam van het sociaal initiatief 2015’. Hoewel sommige leden al een aantal keer thuis geoefend hadden, bleek af en toe het balgevoel een beetje kwijt. Ballen werden van de tafel gestoten of belandden op de tafel van de andere teams. Een enkele keer raakte de keu een tl-balk door een slecht uitgevoerd vreugdedansje. De leden van de teams werden zo vaak gewisseld dat er geen winnaar gekozen kon worden, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een fantastische avond en zeker voor herhaling vatbaar!

Samen koken
A.J. Treurniet

De keukens van de Krater en Adagio zijn op zijn kop gezet door de groep die samen zou gaan koken. Iedereen maakte een eigen (tapas) gerecht, zodat we van alles een beetje konden proeven. We hebben heerlijk gegeten. We hebben ontdekt dat het heel leuk is om nieuwe recepten uit te proberen. Na het eten hebben we de al oude tradities rondom het sinterklaasjournaal en het ‘schoenzetten’ besproken. Het resultaat hiervan heeft u tijdens het toerustingsweekend kunnen ervaren.



Spelletjes avond
J.C. Wolters

De spelletjesavond speelde zich af op de Bunker i.f. Eerst hebben we samen lekker gegeten, waarna we in twee à drie groepen uiteengingen om spelletjes te doen, zoals Exploding kittens, Bang, Kakkerlakkensalade, Beverbende, et cetera. Het was een geslaagde avond en voor sommigen ging het spelletjes spelen door tot een uur of twaalf. De opkomst was met dertien man erg hoog.

X