Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Broederweek

/ Broederweek

Door R.C. Douma - donderdag 18 februari 2016 

308086

Afgelopen week vond de Broederweek (met als thema 'Big brother is watching you') plaats, een week waarin de vier christelijke studentenverenigingen van Enschede (VGST, C.S.V. Alpha, RSK, NSE, kortweg ChOOSE) verscheidene activiteiten met elkaar mochten doen.

Zo werd er dinsdagavond met elkaar Bijbelstudie gehouden, waarna na afloop nog gezellig met elkaar geborreld werd. Donderdag kwam een record aantal ChOOSE-leden (± 120) naar de broedermaaltijd in de Immanuëlkerk om gezellig met elkaar te eten. Het toetje, yoghurt gemixt met slagroom, spekjes en bananen snoepjes, kan ik u allemaal aanraden! Na het eten gaven we invulling aan wat ons samenbindt, namelijk ons geloof in God, door middel van een sing-in. De avond was nog niet afgelopen; er stond nog zoals de traditie voorschrijft kleinkunst op de planning. Er werd driemaal geprobeerd om een nieuw ChOOSE-lied aan de man te brengen, maar dat was niet heel geslaagd. De avond werd afgesloten met een borrel/feest in de sociëteit van de VGST, proeflokaal De Pijp.

Ook de vrijdag en zaterdag hadden activiteiten. Zo werd er op vrijdag het ‘kinderachtige spelletje’ (aldus de politie) politie en boefje gespeeld op een moderne manier, waarna er genoten werd van speciaalbier in de Kelderder. Zaterdag kon je gaan zaalvoetballen of schaatsen. De opkomst was jammer genoeg niet heel groot waardoor het niet echt een strijd tussen de verenigingen werd. Wat wel duidelijk is, is dat de VGST de sportiefste vereniging is. Zij leverde de helft van het aantal broeders die meededen.

De week werd afgesloten op zondag met ‘kerk en koffie’. De Immanuëlkerk werd bezocht waarna er op 3 kasten koffie kon worden gedronken. We mogen terugkijken op een mooie Broederweek!

Binnenkort kunt u de foto's van de Broederweek hier bekijken.

X