Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Ontvoering door Absens Carens

/ Ontvoering door Absens Carens

Door Impleo Procurator - maandag 29 februari 2016 

308594

Nadat de laatste twee onderlinge acties tussen Absens Carens en de VGST door Twentse zijde werden uitgevoerd was het afgelopen donderdag de beurt aan AC om haar studentikoze kant te laten zien. Met het amicale feest van Absens Carens voor de boeg was het de bedoeling amicalen van verschillende verenigingen naar Zwolle te ontvoeren om daarmee de verenigingen te overtuigen dezelfde avond naar Zwolle af te reizen voor het feest.

Ook Enschede werd bezocht door een groep ontvoerders. Simpelweg aanbellen was voldoende om binnen te komen in het huis van meneer de abactis. Daar waar de AC'ers een lichte duw- en trekpartij hadden verwacht, bleek dit helemaal niet nodig te zijn. De VGST gaf direct toe aan de overmacht wat, gezien het nagenoeg gelijke aantal amicalen, niet per se nodig was. Meneer de abactis pakte nog wat overlevingsitems mee en stapte, zonder gebruik te maken van de mogelijkheid tot vluchten en zonder tegen te werken, de auto in.

Voor aanvang van het amicaal feest werd een bezoekje aan de McDonalds en enkele biertjes in dank afgenomen. Het was de vraag of hij de avond in Zwolle door zou brengen of dat er misschien toch nog wat VGST’ers hem kwamen ophalen. Gelukkig liet ook de VGST zich van haar studentikoze kant zien door meneer de abactis op te halen en het amicale feest te bezoeken. Het was een mooie avond in Zwolle en de banden tussen de VGST en Absens Carens zijn weer aangehaald!

X