Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

33e Dies Natalis der VGST

/ 33e Dies Natalis der VGST

Door Y. van den Berg - donderdag 17 maart 2016 

312328

Vrijdag 11 maart 2016 was het weer zover: de Dies Natalis. De verjaardag van de VGST werd dit jaar gevierd in 'Het Hagen' in Haaksbergen. Met als thema Tergiversatio – Il Dolce Far Niente kon men een dagje rust krijgen te midden van alle drukte. Deze Latijnse woorden hebben namelijk als betekenis: Ontduiken – De schoonheid van het niks doen. We mochten de alledaagse drukte even opzij zetten voor één dag lekker niks doen.

Een gedeelte van de organiserende Diescommissie (DiesCie) was al vroeg aanwezig op de locatie om alles in gereedheid te brengen, voor wanneer de VGST zou arriveren. Om vier uur had iedereen zich verzameld op het Centraal Station van Enschede. Daar vertrok een tweetal bussen richting Haaksbergen. Eenmaal aangekomen werd de VGST ontvangen door de DiesCie, waarna ze door het personeel een welkomstdrankje aangeboden kreeg. Amice Gerrits stond buiten al klaar om iedereen op de foto te zetten, en twee voor twee verschenen ze voor de lens.

De maaltijd kon beginnen en amice Dijksterhuis had de leiding over de maaltijd. Onder het genot van een paar wijntjes werd er genoten van een grandioze Diesmaaltijd. Tegelijkertijd kon er geluisterd worden naar speeches en tegenspeeches.

Na de maaltijd werden met een kopje koffie of thee gedigesteerd en werd daarna met port de amicaliteit gevierd, door amicitia te drinken. Vervolgens konden de sjaars zich van hun grappigste kant laten zien tijdens het cabaret, evenals de Senaat en een aantal leden.

Nadat de stoelen aan de kant waren gezet startte de DJ de muziek, en het feest kon beginnen.

Na de laatste bitterbal kondigde de DJ het einde van het feest aan. Met een Ferrero Rocher stapte iedereen moe doch tevreden de bussen weer in. De 33e Dies Natalis der VGST was een enorm succes, mede dankzij de hulp van vele leden, een fantastische DiesCie en een geweldige locatie!

Benieuwd naar de foto's? U vindt ze hier!

X