Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

34e senaat der VGST verkozen

/ 34e senaat der VGST verkozen

Door W.G.J. Groot Wassink - donderdag 31 maart 2016 

313790

Tijdens een razend spannende Algemene Vergadering is de senaat voor het verenigingsjaar 2016-2017 verkozen. De keuze was reuze, er waren dit jaar zeven kandidaten! Of het nu senaat Van der Heide, senaat Prins II, senaat Douma of senaat Gunnink gaat worden is nog niet duidelijk, maar dat komend jaar een mooi jaar gaat worden staat nu al vast.

Zoals ieder jaar was er ook dit jaar voorafgaand aan de verkiezingen een kandidaatstrijd. Verschillende serieuze en minder serieuze Kandidaat Senaten (KS-en) rammen kasten (breken in bij verenigingshuizen), waarbij ludieke acties neergezet worden. Ze presenteren daarbij hun kijk op de toekomst van de vereniging in een Visie en Beleid.

Traditiegetrouw is de eer aan de eerstejaars om de KS-strijd te openen. De vier sjaarsvrouwen van ChicKS kwamen diep in de nacht bij drie héél erg mannelijke kasten langs. Het Kippenhok werd door de dames van glitter en confetti voorzien, de N8W8 kreeg een mooi roze vaandel en ook de muur van Opus XII kreeg roze accenten.

Daarna: stilte. Geïmponeerd door de actie van ChicKS durfden andere KS-en het lange tijd niet aan om deze actie te verbeteren. Pas drie weken daarna veroorzaakte ElectroniKS opschudding door De Krater te rammen. In het weekend! Ongehoord. Het plan om een kabel te trekken van Adagio naar De Krater werd aangepast en nu ligt er een kabel van de woonkamer naar de keuken van De Krater.

Toen was het tijd voor de eerste serieuze KS: KosmoS. De amici Douma en Van der Heide jr. lieten zien dat zij over sterallures beschikken. Zij brachten cosmetische verbeteringen aan op het plafond van het Kippenhok door de nachtelijke hemel erop te schilderen.
313794

Een aantal dagen later was het weer raak: twee acties in één nacht. De inwoners van de kast Vesper Otium gingen langs bij De Bunker i.f. onder de naam KippenpaleiS. Een zekere bewoner daar strooide al tijden stille en minder stille hints rond dat ze graag een eitje bij het ontbijt zou willen en KippenpaleiS wilde graag in die behoefte voorzien. Een kippenhok werd gebouwd en de twee kippen, Ko en Sien, werden erin gezet. Samen met de muizen Muesli & Cruesli en de goudvissen Spetter, Marretje & Reserve Anton zetten zij hun leven voort op De Bunker.

KS Sluipschutters was diezelfde nacht druk bezig op Pulp, waar ze een schietbaan opbouwden en een filmpje presenteerden in de stijl van Sluipschutters. Tijdens de actie zagen ze de leden van KippenpaleiS bij Pulp langslopen, waarna ze uiteraard vriendelijk naar elkaar gezwaaid hebben.
313798

De volgende nacht kwamen T-reKS en KScheerschuim langs bij Heiиz. T-reKS had leuke dingen gedaan met dinosauriërs die in polonaise liepen op de salontafel, dus KScheerschuim moest goed opletten dat ze de boel niet omver liepen toen zij even later ook bij Heiиz langskwam. Amice Van der Heide sr. had toegezegd dat hij zijn baard zou afscheren wanneer er vijfhonderd euro voor de ZOA werd ingezameld, dus KScheerschuim hing posters op om mensen hierop te attenderen.

De Bunker i.f. wilde niet achterblijven bij Vesper Otium na hun epische actie met KippenpaleiS, dus ze legden KKK vol met enkele tientallen meters prikkeldraad. De inwoners van KKK moesten de volgende morgen hun ochtendurine maar in de achtertuin lozen, aangezien het toilet niet bereikbaar was.

Dankzij RedaKSie is er nu een nieuw brasobject: het braskleintje. Dit is een speciale editie van het verenigingsblad waarvan maar één exemplaar bestaat. Wie het wil lezen, moet het maar brassen (‘stelen’ bij het rammen) uit het verenigingshuis waar het op dat moment ligt.

SpeKSavers liet bij Opus XII de benodigde brillen achter om hun visie op de vereniging duidelijk te maken. De gebrilde dames werden door de bewoners getrakteerd op pannenkoeken.
313802

Ook MacKS, NiKS, K*tSt*f, TweKS, KoreaanS, KesperadoS en VaandelKaSt hebben dingen gedaan, maar omdat ze lam en laf waren en het nieuwsbericht zo al lang genoeg is, zal daar niet meer over uitgeweid worden.

Al met al was de KS-strijd van 2015-2016 weer een bijzonder geslaagde Kandidaat Senaat Strijd. Met zeventien acties heeft de VGST haar tradities in ere gehouden. De N8W8 heeft een braskleintje in haar bezit, zeven serieuze kandidaten voor de verkiezingen waren er, zes jaargroepsvaandels had Vesper Otium op een gegeven moment in de woonkamer hangen, met vijf KS-en heeft amice Groot Wassink meegedaan, vier nieuwe senatoren zijn gekozen, drie kasten zijn geramd door ChicKS in een nacht, twee kippen heeft De Bunker gekregen en maar één vereniging is de mooiste van het land: De VGST!

De rest van de foto's van de strijd vindt u hier.

X