Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Op bezoek bij Pauw

/ Op bezoek bij Pauw

Door J. Bisschop - dinsdag 5 april 2016 

314077

Maandagavond vertrokken 14 VGST’ers met twee busjes naar de Westergasfabriek te Amsterdam om jasje-dasje een aflevering van Pauw bij te wonen. Voorafgaand aan de uitzending kregen we nog een rondleiding door de studio van De Wereld Draait Door en de regiekamer van DWDD & Pauw. Ook was er nog even tijd voor een drankje op het terras, waarbij we ondertussen de BN’ers langzaam zagen binnendruppelen, stuk voor stuk gebracht door hun Mercedes taxi’s.

Vlak voor de uitzending, tijdens de ‘plenaire smalltalk’ in de studio merkte Jort Kelder onze dassen al op. Ook de uitslag van de peiling of de mensen in het publiek wel eens drugs hadden gebruikt was dankzij onze gereformeerde aanwezigheid enigszins geflatteerd.

Tijdens de uitzending waren de dassen continu in beeld, al was er voor de camera’s ook geen ontkomen aan. De VGST-dassen haalden niet alleen de uitzending, maar ook o.a. het NOS-journaal vanwege de sketch met Martin Kok en de deurwaarder twee minuten voor de uitzending.

Na afloop van de uitzending bestempelde Diederik Samson ons nog even als ‘neo-liberalen’ en sprak Jort Kelder onze groep VGST’ers nog even aan, waarbij het hem opviel dat wij het onderste knoopje van het gilet dicht doen. Jort vertelde ons een verhaal over Edward VII en waarom het onderste knoopje precies open heurt te staan, waarna wij hem uitlegden welke theorieën wij erop nahouden. ‘Agree to disagree.’

Al met al was het een prachtige ervaring en zeker de McDrive op de terugweg was een ideale afsluiter van de avond.

Nog enkele andere kiekjes:

314060314064314072

X