Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

State of the Union

/ State of the Union

Door T.H. Lassche - donderdag 7 april 2016 


314130
Ongeveer 200 geïnteresseerden zijn afgelopen vrijdag getuige geweest van alles wat de VGST doet en is, het was weer tijd voor de de State of the Union die elke twee jaar plaatsvindt.

In een afgeladen Prismare theater begon de avond met een introductie van de OuReCo (de commissie die de State of the Union organiseert), direct gevolgd door een bijdrage van onze kroniekschrijver. De sjaars wisten te imponeren door cabaret te maken dat ook daadwerkelijk grappig was. De senaat kon toen niet achterblijven en heeft met treffende vergelijkingen de vereniging tegen het licht gehouden.

Na de pauze was het de beurt aan Victorie Amicitia voor een promotiefilmpje. Een waar genot om de amici van Huizen en Wieringa te horen die een kampeerboerderij hebben opgewaardeerd tot droomkuuroord. Het kon haast niet beter worden. Toen waren daar de amici Post, Haitsma en Bollemaat die internationaal gingen en onze kerkvader Klaas the Painter weer helemaal actueel hebben gemaakt.

Tot slot was er nog een bijdrage van amice Schutte sr. die op geheel eigen wijze een knap betoog heeft neergezet over carcinogenen, wielrennen en andere actualiteiten, direct gevolgd door de Raad van Advies, die ouders van senatoren, ex-schoonouders en bierdrinkers van advies heeft voorzien.

Na een spectaculaire avond vol kleinkunst werd de avond tot in de vroege ochtend voortgezet in onze sociëteit voor een ouderwets gezellige naborrel waar vooral de reünisten weer even genoten van de kans om weer met volle teugen van het studentenleven te genieten.

Het was weer mooi!

Meer foto's vindt u hier: https://vgst.nl/album/314053/state-of-the-union

X