Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

44e Batavierenrace

/ 44e Batavierenrace

Door S. van der Heide - vrijdag 29 april 2016 

314581
Zaterdag 23 april vond de 44e batavierenrace plaats. In deze hardloopestafette van Nijmegen naar Enschede worden 175 kilometers verdeeld onder 25 deelnemers. Ook de VGST liep met een team mee en zou een klassering rond de 55-60e plek hebben verdiend.

Vrijdagavond vertrok de nachtploeg vol goede moed richting Nijmegen. Samen met de teams van de VGSR en de VGSN-TQ kon het team van de VGST ontspannen en wachten op de start van de wedstrijd. Amica Dam vertrok om kwart over twaalf vanaf de campus van de Radboud Universiteit te Nijmegen. Amice De Graaf ms. liep in de nachtploeg de een na snelste tijd van het team. Hij legde een afstand af van 5.1 km met een respectabele snelheid van 14.97 km/uur. Aan het einde van de nachtploeg stond de VGST op een 70e plek.

De ochtendploeg die de nachtploeg afloste in Ulft leek halverwege een flinke inhaalslag te maken. Mede dankzij de inzet van twee leen-amicalen uit Wageningen stonden we op de 62e plek. Helaas werd deze versnelling tenietgedaan door de rest van de ochtendploeg. De VGST stond aan het einde van de ochtend op een prima 77e plek. De middagploeg nam hier echter geen genoegen mee. In Barchem namen ze het stokje over van de ochtendploeg. Doordat er in deze ploeg nog een aantal snelle deelnemers zat, brachten zij de VGST weer terug op niveau. De ochtendploeg presteerde boven verwachting goed en heroverde de 65e positie in het algemeen klassement.

De laatste twee etappes werden gelopen vanaf de oude markt in Enschede tot de campus van de Universiteit Twente. Intima Pel liep een fantastische tijd, ware het niet dat zij haar sensor die de tijd registreert verloor. Hierdoor heeft ze geen geldige tijd gelopen. Amice Schutte jr., die al eerder in actie kwam in dienst van het wedstrijdteam van de universiteit, liep de snelste tijd voor de VGST. Hij liep de slotetappe met een snelheid van 15.63 km/uur. Als de strakke tijd van intima Pel wel meegeteld zou zijn, zou de VGST ronde plek 55-60 geëindigd zijn. Helaas tellen smoesjes niet in de officiële uitslag waarin de VGST staat genoteerd op een 102e plek. Ondanks deze domper hebben we genoten van de sfeer, van elkaar en van het sporten!

314589
Amice Schutte jr. in actie bij de slotetappe

X