Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Amicaal weekend VGSN-TQ

/ Amicaal weekend VGSN-TQ

Door G.J. Leeftink - vrijdag 10 juni 2016 

315665

Afgelopen weekend zaten we weer met een hele hoop VGST'ers bij ons kleine zusje in Nijmegen. We werden eerst gastvrij ontvangen bij onze overnachtingsplekken en na eventueel daar ook gegeten te hebben gingen we op weg naar de Boskapel.

Het weekend begon daar met een erg gezellig kennismakingsspel, waarna er Opwekking gezongen werd en er door middel van een aantal stellingen gediscussieerd werd over het geloof. Vervolgens gingen we vanaf de Boskapel naar de Villa van Schaeck om daar een geweldig feestje te bouwen. Het thema 'pyjama-party', wat vooral door de VGSN'ers serieus was genomen, en het bier voor 50 cent zorgden ervoor dat bij beide verenigingen de voetjes van de vloer gingen. Een zeer geslaagd feest dus!

De zaterdagochtend begon voor velen pas laat met een brakke brunch die op 3 verschillende kasten om 12:00 aanving. Na lang gebruncht te hebben gingen we uiteindelijk maar naar de activiteiten. We hadden de keuze uit een rondleiding door de stad, of een potje glow-in-the-dark-golf spelen tegen onze amicalen. De rondleiding was heel geslaagd, mede door het mooie weer, door de super leuke gids, en natuurlijk omdat Nijmegen zo'n mooie stad is. Het glowgolf was ook heel gaaf, zeker omdat wij stukken beter waren dan onze amicalen.

In de namiddag kon iedereen zelf weten wat hij of zij ging doen. Sommigen gingen rond die tijd naar huis om om te kleden, anderen (die nog geen rondleiding hadden gehad) gingen de stad in, en het schijnt zelfs dat er mensen waren die het briljante idee hadden in de Waal te gaan zwemmen!

Zaterdagavond aten we gezamenlijk een heerlijke pasta, gemaakt door de Thesauricie (de organiserende commissie van de VGSN-TQ), en toen het donker begon te worden hebben we een moordspel gedaan achter de Boskapel. Dit ging wel iets anders dan het moordspel dat de VGST kent: het leek wel veel op Cluedo. Hoewel meneer de P. van Nijmegen vermoord werd met het dartpijltje van amice Bisschop, bleek onze abactis, en ook onze praeses, gelukkig niet achter deze moord te zitten (of toch wel?). Hoe dan ook, de Geest van Tim dwaalde wel enigszins rond tijdens het moordspel. De zaterdag werd afgesloten met goede borrels op 2 verschillende kasten. De borrel op Bermuda was zelfs zó goed, dat de overige borrelaars van Bazalea al heel vroeg op de avond naar Bermuda gingen om verder te borrelen. Blijkbaar stelde de borrel op Bazalea niet veel voor...

's Ochtends vroeg zat iedereen weer fris en fruitig in de CGKV in Nijmegen. Na een mooie dienst en koffiedrinken in de tuin van de Boskapel besloten we naar het park te gaan om daar het weekend af te sluiten met een groepsfoto. In het park hebben we nog een balletje mogen slaan/trappen met de amicalen, spelletjes gespeeld, lekker in het gras gelegen, van het mooie weer genoten, gefrisbeed (waarbij onze praeses f.t. bijna omkwam), en zelfs kunnen abseilen van een rotswand! Hierna is ieder zijn eigen kant op gegaan. We hebben de banden tussen de VGSN-TQ en de VGST weer flink aangehaald en genoten van het geweldige weekend in Nijmegen!

X