Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Afsluitend weekend

/ Afsluitend weekend

Door K.M. van Dijk - donderdag 7 juli 2016 

317412

Vrijdag trok de VGST vol goede moed, in de regen, op weg naar Schiermonnikoog om daar het beruchte afsluitend weekend te vieren. Na een boottochtje van drie kwartier kwamen we aan op het mooie Waddeneiland, waar we op gehuurde fietsen vertrokken richting kampeerboerderij De Branding. Het feest was begonnen, een weekend lang genieten en verder niets. Vrijdagavond zagen we hoe België met 3-1 verslagen werd door Wales wat zorgde voor gemengde gevoelens. De rest van de avond deed iedereen zijn eigen ding; sommigen gingen uit en anderen speelden spelletjes tot in de late uurtjes.

De volgende ochtend kroop iedereen langzaam uit bed om een tosti te fabriceren en te consumeren. Na het fabriceren van de tosti’s kwam de zon tussen de grijze wolken vandaan en verblijdde iedereen. Tegen de middag sprongen de meeste mensen op hun fiets en zochten het strand op. Aangekomen bij de zee merkten we op dat het heel hard waaide, maar dit weerhield sommigen er niet van om toch van het water te genieten. Weer anderen genoten van de Tour de France of een potje voetbal. Nadat iedereen zich weer verzameld had bij de accommodatie werd de barbecue aangestoken en ging het heerlijke vlees er op. Onder het genot van het eten werd er nog even verder verbrand in de avondzon. Na het eten deed iedereen weer zijn eigen ding; sommigen keken de wedstijd Duitsland-Italië welke Duitsland uiteindelijk na penalty’s wist te winnen, anderen genoten van hun eigen spel. Na de wedstrijd gingen de meesten op weg naar het strand om een fiks vuurtje te maken en dat is zeker gelukt! Tot diep in de nacht genoten we rond het kampvuur en van een biertje in de plaatselijke kroeg.

Zondagmorgen was de tostifabriek alweer vroeg open, de kerk begon namelijk al om 10 uur. Onder het genot van 1 kilo pepermunt die in zakken door de kerk werd doorgegeven genoten wij van de korte preek van dominee N.J. van Rijswijk, waarna hij nog een boodschap meegaf aan al de studenten uit Enschede: “doe later een beroep dat de mens en God eert.” Na de dienst konden we onder het genot van koffie en koek nog napraten met de dominee en andere kerkgangers.
Als lunch aten we lasagnesoep met gehaktballen en pannenkoeken van de senaat f.t., dit was smikkelen. 's Middags hebben de meesten op het strand en in de zee genoten van Gods schepping. In de avond na het eten van wat overheerlijke hamburgers en knakworsten zagen we IJsland koud gemaakt worden door Frankrijk. Het laatste biertje werd onder de wedstrijd opgedronken; het begin van een gezellige laatste avond vol spelletjes en glazen wijn.

Dat was de laatste dag alweer, wat gaat de tijd snel als je het leuk hebt. De volgende ochtend vroeg begon het opruimen en inpakken. Doordat iedereen meehielp, konden we met z’n allen de boot van half 11 halen. Na een lange reis naar huis sprongen de meesten vroeg in bed, omdat er intensief is genoten. We mogen terugkijken op een mooi en geslaagd weekend!

Foto's van het afsluitend weekend vindt u hier.

X