Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Ramactie VGSD

/ Ramactie VGSD

Door H.N. Hindriks - woensdag 7 september 2016 

319741

Op donderdag 1 september, direct na de installatie van senaat Van der Heide, vertrokken er 5 busjes uit Enschede. Gewapend met een dartbord met een diameter van anderhalve meter, dartpijlen van 20 cm, en 45 bloeddorstige VGST'ers werd koers gezet naar Delft.

Na enige synchronisatie tussen de busjes werd duidelijk dat de VGSD een sterk vermoeden had dat de VGST haar met een bezoek zou vereren, en al gauw kwam een vehikel met de gruwelijke naam 'James' (het senaatsvoertuig van de VGSD) dan ook in zicht. Desondanks werd besloten om de drievoudige aanval in te zetten, en de verdediging van drie kasten te doorboren.

Eén van de groepen VGST'ers werd tijdens het rammen verrast door het verschijnen van James. Na tactisch teruggetrokken te hebben bleken er ook minions van James met fietsen in de buurt te zijn. Er werd besloten om een afleidingsmanoeuvre in te zetten, en zodoende werd er een poging gedaan om een van de Duften (VGSD’ers) van de fiets te trekken en te ontvoeren. Hierop kwam James met scheurende banden te hulp, en volgde een handgemeen waarbij beide partijen probeerden elkaar te ontvoeren. Dankzij het tactisch manoeuvreren van amice De Roode slaagden de Duften er gelukkig niet in om VGST'ers aan James te voeren. Hierop verscheen nog een groep minions, die mevrouw de assessor opmerkten. Na een korte achtervolging namen de Duften haar te grazen, en werd de groep VGST'ers naar de kast Boszicht afgevoerd: Missie geslaagd!

Ondertussen kreeg een aantal VGST'ers toegang tot de kast BWS van de VGSD, waar het enorme dartbord werd geparkeerd in de woonkamer. Ook het logo van de VGST prijkt nu in deze kast, zodat ze ons voor altijd zullen herinneren.

Hierna werd er begonnen aan de borrel in de soosboot van de VGSD, waar een uur later de VGSW ook nog een kijkje kwam nemen. Een goed moment om blijk te geven van de bevroren banden met de VGSW, en om de banden met de VGSD weer aan te halen. De amicaliteit mocht hoogtij vieren, en het bier mocht ook rijkelijk vloeien.

De busjes keerden weer terug naar Twente, waar men, begroet door de ochtendzon, voldaan zijn bed weer opzocht.

X