Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

It Bernlef Ielde op bezoek

/ It Bernlef Ielde op bezoek

Door J. Bisschop - donderdag 15 september 2016 

320025

Gisteren bracht It Bernlef Ielde, ons HBO-zusje uit Leeuwarden, een verrassingsbezoekje aan Enschede om een senator te ontvoeren. Aan de hand van de ‘VGST-kasten Google Maps’ kwamen ze uit in het huis van onze abactis, ware het niet dat de Google Maps enigszins gedateerd was en ze slechts de abactis o.t. hadden. Met de woorden ‘jullie zitten hier verkeerd, maar ik zeg wel waar jullie moeten zijn’ waren ze gauw weer gevlogen in de richting van Heiиz. Opnieuw was hun trucje om binnen te dringen met behulp van PostNL-kleding succesvol. Meneer de abactis werd in het busje gegooid, zijn huisgenoten zwaaiden hem nog even uit en men kon op weg naar het amicale feest in Friesland.

Op de terugweg moest er natuurlijk nog even gegeten worden bij de McDonalds, gelukkig was meneer de abactis op de hoogte van alle vestigingen gelegen op de route tussen Enschede en Leeuwarden. De hoge boom aan de Zuiderval zou de enige tot aan Zwolle zijn, dus dat was absoluut hun beste optie. Ondertussen nodigde hij rustig de VGST’ers uit ook even langs te gaan bij het desbetreffende fastfoodrestaurant. Altijd fijn, als je je telefoon mag houden en er rustig mee mag whatsappen.

Nog voordat IBI was gearriveerd bij het foodcourt stonden de eerste VGST’ers al te wachten op de drie voertuigen. Maar op het moment dat onze zusjes uit Leeuwarden door hadden dat ze terug naar de busjes moesten stonden er al meer VGST’ers. Er werd behoorlijk getrokken aan meneer de abactis, maar hoe langer het duurde, hoe meer VGST’ers aan kwamen fietsen. Na een paar minuten praten werd het ook voor IBI duidelijk dat deze actie mislukt was.

De VGST probeerde de Leeuwarders nog even om te praten voor een korte verbroederingsborrel in de Kelderder, voordat ze terug moesten naar hun amicale feest. Maar dat was blijkbaar geen optie. Net zoals de VGST’ers niet bereid waren om de lege plekjes in hun auto alsnog te vullen en het amicale feest bij te wonen. Het uur dat we hebben gestaan op de parkeerplaats hadden we natuurlijk ook gewoon kunnen borrelen.

Uiteindelijk heeft de VGST zelf nog een mooie borrel ervan gemaakt in de Kelderder en als het goed is regelen bestuur en senaat alsnog een verbroederingsborrel tussen IBI en de VGST.

X