Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Bijbelstudiestrijd

/ Bijbelstudiestrijd

Door H.J. aan het Rot - maandag 3 oktober 2016 

321071
Afgelopen donderdag was het tijd voor een nieuw initiatief binnen de VGST; de bijbelstudiestrijd. Een activiteit bedacht door Senaat Van der Heide om in het begin van het jaar de groepsgenoten beter te leren kennen en de groepssfeer een boost te geven.

Aan het begin van de avond werd er zoals gebruikelijk met de bijbelstudiegroep samen gegeten om vervolgens te verzamelen in de stad. Daar kregen de groepen de opdracht om een foto te maken met verschillende objecten. Enkele voorbeelden: ‘Maak een foto op de transportbaan bij het ziekenhuis’, ‘Maak een selfie in een etalage’, ‘Maak een foto van u met een speciaalbiertje’ en ‘Maak een foto van één van u in het duurste pak van een winkel’.

Na ruim 20 foto-opdrachten te hebben uitgevoerd was het tijd voor het tweede onderdeel van de bijbelstudiestrijd; een bijbelquiz. Verschillende termen, feitjes en namen werden bevraagd en alle bijbelkennis die in de groepen aanwezig is, was nodig om dit onderdeel als winnaar af te sluiten. Uiteindelijk bleek de groep van amice De Haan en amica Buist het meeste te weten en mochten zij de bokaal voor de ‘meeste epische bijbelstudiegroep van de VGST’ in ontvangst nemen.

Helaas kon de senaat er zelf wegens omstandigheden niet bij zijn, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een geslaagde avond en een goed begin van het nieuwe bijbelstudiejaar!

321091

X