Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Installatieweekend

/ Installatieweekend

Door H.A. Buist - woensdag 5 oktober 2016 

321260

Afgelopen weekend, 30 september en 1 oktober, was het alweer tijd voor het installatieweekend, wat ook dit jaar weer plaatsvond op kampeerboerderij Heesink te Nutter. 19 foetjes zouden dit weekend geïnstalleerd worden als leden van de VGST.

De DBC (organiserende commissie) was iets eerder op de locatie aanwezig om daar alvast de nodige voorbereidingen te treffen, maar rond etenstijd druppelden langzaam de VGST’ers binnen. Toen ook de DBC weer gearriveerd was met de patat en snacks, kon de maaltijd beginnen. Onder leiding van amice Leeftink verliep alles soepel en at iedereen zijn of haar buikje rond. Door een foutje bij de bezorging van de boodschappen door een bepaalde supermarkt, moesten we heel even wachten op ons toetje, maar uiteindelijk zorgde ook dit niet voor problemen.

Na het eten kon het vergaderen dan eindelijk beginnen. Meneer de praeses heropende jaarvergadering 34, waarna we ruim 9 uur lang vergaderden over van alles en nog wat. Zo hebben we de begroting en het visie en beleid van Senaat Van der Heide besproken, geluisterd naar afscheidsbrieven die werden voorgelezen, en ter vermaak nog een flink aantal ludieke moties in behandeling genomen.

Rond half 6 was het dan eindelijk zo ver, de 19 foetjes stonden, nadat ze allemaal weer wakker geworden waren, te popelen om eindelijk lid te mogen worden van de VGST. Na een sfeervolle installatie mogen ook zij zich nu eindelijk trotse leden van de VGST noemen. De installatie werd nog snel gevierd met amicitia pauze, en na het kwelen van een lied en het afsluiten van de vergadering was het tijd om lekker te gaan slapen. Een aantal leden bleef nog even iets langer wakker om alvast de vergaderzaal op te ruimen.

Gedurende de middag rolden steeds meer VGST’ers hun bed weer uit en werd er een grote hoeveelheid aan tosti’s naar binnen gewerkt, terwijl anderen alweer lekker sportief aan het voetballen waren. We sloten het weekend af met een heerlijke barbecue. Helaas was het daarna, na het schoonmaken van de locatie, alweer tijd om terug te gaan naar Enschede. We kunnen terugkijken op een mooi weekend, waarbij de VGST weer een aantal nieuwe enthousiaste leden erbij gekregen heeft.

X