Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Ontvoering door Absens Carens

/ Ontvoering door Absens Carens

Door H.J. aan het Rot - donderdag 6 oktober 2016 

321346

Wat begon met een gezellige constitutieborrel van Senaat Van der Heide eindigde met een amicale borrel in Zwolle. Dat is in het kort het verhaal van afgelopen dinsdag.

Een delegatie VGST’ers besloot om na de CoBo een naborrel te organiseren op de kamer van amice Bisschop waar ook een afvaardiging van Pro Deo en de VGSR aanwezig was. Na een biertje gedronken te hebben kwam men op het goede idee om pizza’s te gaan halen in de nabijgelegen Albert Heijn. Toen onze praeses, praeses o.t. en de praeses van Pro Deo nietsvermoedend begonnen aan hun fietstocht werd de praeses van Pro Deo hard van zijn fiets gereden door een typische grefo-bak. De eerste gedachte was dat hij het slachtoffer was geworden van een aanrijding na roekeloos rijgedrag van de bestuurder, maar al snel bleek het te gaan om leden van Absens Carens die iets te lomp waren geweest. Terwijl hij de schade aan zijn senaatspak en elleboog bekeek, werden de drie amici bestormd door vijf AC-sjaars die uit de auto stapten. Ze bleken het op meneer de praeses der VGST voorzien te hebben en deden een poging hem in de auto te duwen. In de tussentijd werd er contact gelegd met de aanwezigen bij de naborrel die in alle haast naar het plaats delict naast de Alphatoren snelden. Wat begon als geworstel tussen de twee VGST’ers en vijf AC-sjaars eindigde in een duidelijke overmacht toen er nog meer auto’s met AC’ers arriveerden. Ondanks de extra VGST’ers die inmiddels aangekomen waren, moesten we ons toch gewonnen geven.

Nadat ook de politie nog even een kijkje was komen nemen na een melding over ‘een grote vechtpartij op straat’ zijn meneer de praeses en meneer de fiscus meegegaan naar Zwolle. Ruim een uur later werden zij achterna gereisd door een tiental VGST’ers om beide amici op te halen en de banden met Absens Carens aan te halen. Het was weer een mooie avond waarop amicaliteit en studentikoziteit hand in hang gingen!

321350

X