Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Op bezoek bij DWDD, Pauw en de VGSW

/ Op bezoek bij DWDD, Pauw en de VGSW

Door S. Kamphuis - dinsdag 15 november 2016 


322348

Maandagmiddag zijn twee auto’s uit Enschede vertrokken om een uitzending van De Wereld Draait Door en Pauw bij te wonen. Bij aankomst werd iedereen verdeeld in de studio van De Wereld Draait Door. Na een korte instructie begon de opname die live op tv werd uitgezonden. Na de uitzending was er nog tijd om met de gasten te praten en wat te eten te halen.

Voordat de uitzending van Pauw begon, werd er een rondleiding door de studio’s en regiekamer gegeven. De techneuten uit Enschede konden de werking van alle knopjes aan de crew vragen en kregen zo een mooi kijkje achter de schermen.

Na de rondleiding werd iedereen verdeeld in de studio van Pauw en werd er een live uitzending van Pauw opgenomen. Tijdens de uitzendingen werden de VGST dassen weer rijkelijk geshowd aan de kijkers thuis. Op deze manier werd de intellectualiteit van de vereniging aan heel Nederland getoond.

Na de opnames is er een delegatie VGST’ers naar Wageningen afgereisd. Daar is de woning van mevrouw de praeses van Wageningen geramd. De woonkamer is gevuld met banden om de VGSW op te roepen om te verbroederen en de bevroren banden te herstellen. Nadat er in Wageningen is geborreld tot in de vroege uurtjes zijn de VGST’ers weer naar Enschede afgereisd om moe maar voldaan hun bed op te zoeken. Er wordt uitgekeken naar de verbroederingsborrel met de hele vereniging!

X