Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Amicaal weekend Vis Vitalis

/ Amicaal weekend Vis Vitalis

Door J.D. Stulp - woensdag 23 november 2016 

322477

Dit weekend was Vis Vitalis te gast in Enschede om de (nog?) niet aanwezige banden met de VGST te vieren. De gebruikelijke startmaaltijd op de vrijdag werd genuttigd in de Bethelkerk. Daar genoten de Visjes en VGST’ers van een sublieme maaltijd bereid door de twee opperkoks der VGST; er was keuze uit rode of groene pasta. Nadat het toetje verorberd was, was er de mogelijkheid om de bedden op te maken, de logés beter te leren kennen en om de gezichten te poederen voor de knalfuif in café De Pijp.

Een knalfuif werd het zeker. Nadat de winnaars van de pubquiz hun prijs in ontvangst hadden genomen, werd de muziek al snel gekaapt door de muziekvis en klonken er boerse hitjes in De Pijp. Het natuurverschijnsel ‘meer muziek is minder VGST’ ging deze avond ook weer op; de helft stond na drie nummers buiten. De andere helft wist deze passiviteit goed op te vullen door samen met Vis Vitalis enorm los te gaan op het podium.

’s Ochtends was er een brakke (en voor velen een te vroege) brunch, die opgevolgd werd door verschillende activiteiten. Bij deze activiteiten heeft de organiserende commissie laten zien dat ze eindbaas zijn: amica Merema schoot iedereen overhoop bij het lasergamen, bij het schaatsen was amica Bergwerff naar verluid sneller dan haar eigen schaduw en bij het bowlen liet ene amice Stulp zien hoe het spel gespeeld behoort te worden. Later die middag was er ruimte voor spelletjes en het leren kennen van elkaar. Toen iedereen hongerig was geworden werd er chinees binnen gebracht en daar werd goed van genoten.

Zaterdagavond was er een kastentocht georganiseerd, denk hierbij aan een kroegentocht maar dan met huizen van de vereniging. Tijdens deze tocht hebben de Visjes de kans gegrepen (door middel van spuitbussen, krijt, tape en stiften) om zichzelf te profileren door ‘Vis Vitalis’ op de kasten achter te laten. Aansluitend aan de kastentocht was er een borrel in de Kelderder, waar op de valreep de laminaatvloer nog was afgemaakt. Er was veel gezelligheid en gelach waardoor de borrel ‘vroeg’ was afgelopen.

Zondag was er kerk en aansluitend koffiedrinken in de Kelderder. De lunch werd weer genoten in de Bethelkerk met soep en knakworsten. Er ontstond enige onrust nadat het bericht binnenkwam dat de koeien nu toch echt op springen stonden. Na een mooie afscheidsspeech en een cadeau waarmee kadavers opgewarmd kunnen worden (frituurpan) vertrokken de Visjes richting Dronten.

Het was een weekend vol met (boeren)gezelligheid, amicaliteit en met hier en daar een cultuurbotsinkje. Wat natuurlijk te verwachten is als er technische nerds die alles tot de puntjes uitdenken worden gemixt met boeren die gewoon niet te moeilijk willen doen en niet wakker liggen van een beetje meer of minder.

322481
Lasergamen, één van de activiteiten van het weekend

X