Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Congres VGST

/ Congres VGST

Door M.B. Appelman - maandag 28 november 2016 

322514
Amerika: Versplinterd verenigd
Wat was het weer mooi hè? Na een jaar van afwezigheid liet de ultra-intellectuele kant van de VGST zich weer zien en was het afgelopen zaterdag weer tijd voor het VGST-congres. Dit is dè dag van het jaar waarop VGST’ers aan hun ouders, broertjes en zusjes kunnen laten zien hoe lijp onze vereniging wel niet is. Een vol programma met onder andere workshops, speeches, een lezing en cabaret bood hier gelukkig ook genoeg kans voor.

De workshops werden zoals gewoonlijk gegeven door leden van de VGST en een enkele reünist. Onderwerpen als corruptie, Wall Street, racisme en de Cubacrisis boden de bezoekers een attractieve diepgang op het thema Amerika.

De intellectualiteit bereikte haar hoogtepunt tijdens de lezing, waar Maarten Kolsloot een lezing hield over de sfeer die in Amerika heerst en hoe deze een basis heeft kunnen vormen voor het succes van (president elect) Donald Trump. Aan de hand van leuke anekdotes over zijn ervaringen als canvasser in Amerika, legde Kolsloot de strategieën van de Amerikaanse presidentskandidaten heerlijk bloot.

Voor eenieder die uitgeput was geraakt van al dat politieke gedoe was er ruimte om weer even te ontspannen en te genieten van cabaret. Hoewel zowel de sjaars als de senaat zeker geen half werk hadden geleverd werd het summum bereikt met de mop van amice Lassche over een vogeltje dat dood neerviel en daarna weer wegvloog.

Wellicht ietwat ongebruikelijk werd het congres dit jaar afgesloten met een maaltijd. Het eten werd dit jaar verzorgd door ’t GEAT, een goed doel dat kleinschalige projecten ondersteunt. De VGST’ers beseffen dat ze rentmeesters zijn en vinden goede doelen daarmee ook zeer belangrijk. Zo belangrijk zelfs dat er ad hoc een crowdfunding werd opgezet waarmee we (voor veel te veel geld) de baard van amice Van der Heide sr. hebben weten af te scheren. Al met al: een geslaagd congres!

X