Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Familiedag

/ Familiedag

Door Impleo Procurator - dinsdag 6 december 2016 


322639
-Familie Wassink ging glowgolfen-

Afgelopen donderdag was het tijd voor wat quality time met de VGST-familie. Deze families ontstaan doordat de eerstejaars bij hun installatie een ouder aangewezen krijgen die hen zo nodig helpt zich (sneller) thuis te voelen in hun nieuwe studentenstad en de VGST. Veel families hebben afgelopen donderdag de kans aangegrepen om samen wat leuks te doen, een kort verslagje van enkele familie-uitjes vindt u hieronder.

Familie Pranger
Door: J. Bisschop
De afstammelingen van amice Pranger, zonder amice Pranger himself, hebben traditiegetrouw twee burgers soldaat gemaakt. In de oorlog is dat een nare overgang, maar in dit geval gaat het om het broodje hamburger op naaststaande foto. Toen de burgers geserveerd werden leek het net de ´4th of july´ dankzij al het vuurwerk. Daarna ging de talrijke familie Pranger traditiegetrouw bowlen. Er werd hoger gegooid dan in andere bowlende families, wat betekent dat Pranger een stel superbowlers heeft voortgebracht. De ‘American Dream’ is volbracht.


Familie Oudman
Door: J. Koop
De amicae Koop, Maan sr. en P.W. Tigelaar (dochter, moeder, oma) hebben zich afgelopen donderdag vermaakt met een daghap bij ONS, waar amice Pierik (overgroot opa) na zijn werk ook aansloot om nog een drankje mee te doen. Hierna hebben we lekker intellectueel de film 'Soof 2' bekeken tijdens de ladiesnight, waar we onder andere de volgende wijsheden hebben meegekregen:

1. 'Als je in een midlife crisis zit, koop je vanzelf een racefiets en is het weer over.'
2. 'Alcohol lost je problemen niet op.' 'Nee, dat schijnt! Maar spa rood ook niet!'


In de pauze hebben we de mevrouw van Tubantia even verteld wie wij waren en waarom we in deze samenstelling naar een ladiesnight kwamen. Toen de film was afgelopen hebben we onze goodiebag in ontvangst genomen en zijn we vrolijk naar sociëteit gehuppeld.

Familie Van Benthum
Door: I.R. Timmer
Na jaren van veel eten frituur en speciaal bier drinken op R.V.S. HimaLaMa BarBeQue ofZoo werd besloten een keer iets actiever te doen. Nadat we een gezonde maaltijd met als voorgerecht sla en als hoofdgerecht sla (met wat extra vulling als vlees en wraps bereid door amice Stein en amice De Jonge sr.), reisden we af naar het bowlingcentrum. Helaas moesten we amice Schutte sr. achterlaten vanwege andere verplichtingen. Waar de jongere generatie (amica Brand) met gemak 3 strikes achter elkaar wist te gooien, had de wat oudere generatie (amice Timmer, amice Wisselink en amica Sneep) al moeite om überhaupt iets te raken na 3 frames, wat direct verklaard waarom we dit nooit eerder hebben gedaan. Gelukkig kon amice Jacobi de eer van Lama nog enigszins hooghouden. Nadat de tijd er op zat, was het tijd voor de afwas die door tijdnood helaas was blijven liggen. Gelukkig was er daarna nog voldoende tijd om de wedstrijd na te bespreken op sociëteit.

Familie Wieringa-Assink
Door: W. Lassche
Ook twee takken van de familie Wieringa-Assink maakten gretig gebruik van de geplande familiedag. De avond begon goed met een heerlijke maaltijd bij het Atrium. Voor de variatie verhuisden we na het hoofdgerecht naar de overkant, om zo bij Sam Sam het nagerecht te eten. Omdat bowlen als activiteit enorm afgezaagd is, zijn we met z’n allen wezen poolen. Hierbij zijn heel wat ouder-kind wedstrijden gespeeld om te bepalen welke generatie over de gouden pool skills beschikt. Iedereen bleek van goeden huize te komen en het poolen blijkt dus in het bloed te zitten.

Al met al was het een geslaagd familie-uitje! De avond werd vervolgens succesvol voortgezet op sociëteit.
322655


X