Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

VGST-jaaroverzicht 2016

/ VGST-jaaroverzicht 2016

Door W. Lassche - zaterdag 31 december 2016 

323215
Het einde van 2016 nadert en dat geeft ons mooi de gelegenheid om terug te blikken op een fantastisch jaar. Ook dit jaar mochten we weer veel zegeningen van de Heer ervaren en daar zijn we dankbaar voor. Ik zal u meenemen langs de mooie dingen die we als vereniging mochten ervaren.

De eerste gezamenlijke activiteit van 2016 was een mooie nieuwjaarsborrel in de Kelderder. Onder het genot van een drankje mochten we elkaar een gezegend nieuwjaar toewensen en onze goede voornemens voor het jaar uitspreken.

Ieder jaar lekt de datum van de Vrouwenkledingruilavond uit, zo ook dit jaar. Hier werd weer adequaat op ingespeeld door de mannen en binnen no time was de Mannenbierzuipavond een feit. Beide activiteiten waren een groot succes!

De Petteflet vierde haar 3e lustrum en organiseerde een echte knalfuif. Vanwege het ‘Kerstballen’ thema ging iedere bezoeker met een mooie kerstmuts naar huis.
323231

Eind januari was het ook weer tijd voor het jaarlijkse Februariweekend. Puindorp was dit jaar de gelukkige organisator en dankzij hen slaapt nu bijna iedere VGST’er op een persoonlijk kussentje.

Begin februari mochten we ons bezig houden met het jaarthema en een mooie avond hebben over idealen in een christelijke carrière, onder leiding van niemand minder dan Arie Slob.

Even later vond de Broederweek plaats. Samen met onze broeders (de NSE, C.S.V. Alpha en RSK) mochten we verschillende mooie activiteiten houden. Zo werd er onder andere een gezamenlijke bijbelstudie gehouden, gezongen bij de sing-in en gesport. Het was een geslaagde week waarin we onze broeders weer wat beter hebben leren kennen.

Ook mochten we ons amicale feest houden. Het thema ‘gaan met die banaan’ sprak veel mensen aan en mede daarom was het een mooi en geslaagd feestje.

In de voorjaarsvakantie stond het PaasVolleybalToernooi weer voor de deur. Dit jaar werd de VGST door maar liefst 2 teams vertegenwoordigd; een mannen- en een vrouwenteam. We hebben met onze prestaties geen geschiedenis geschreven maar we hebben al onze kanten laten zien in Assen!
323259323263

11 maart mochten we als vereniging onze 33e verjaardag vieren. Onder het thema ‘Tergiversatio, Il Dolce Far Niente’ mochten we genieten van een goede maaltijd, speeches, cabaret en een goed feest. Een prima verjaardagsfeestje.
323267

Ook dit jaar stonden in maart onze deuren wagenwijd open voor geïnteresseerden. Door middel van een maaltijd, de Kleine Fietsjes Race, een mooie pubquiz en een goede sociëteitsavond hebben we ons van onze beste kant laten zien.

De Algemene Vergadering waarbij de nieuwe senaat verkozen werd stond ook gepland in maart. In de aanloop naar deze vergadering maakten verschillende mensen kenbaar dat ze de vereniging wel een jaar wilden leiden. Dit gebeurde in de KS-strijd, waarbij ook dit jaar weer erg veel ludieke acties opgezet werden. Uiteindelijk werden de amici Douma, Gunnink en Van der Heide jr. en amica Prins verkozen tot de 34e senaat der VGST.
323219

Dominee Wisselink nam ons tijdens de toerustende lezing mee door het bijbelboek Hebreeën.

Begin april werd voor ouders en andere geïnteresseerden de State of the Union gehouden. De avond vol goede grappen en hoogstaand cabaret werd geslaagd afgesloten op sociëteit.

Halverwege april reisden veel VGST’ers af naar Helvoirt voor het PaasCongres. Samen met amicalen uit heel het land werd er gesproken over het thema ‘De ongemakkelijke Waarheid’. Daarnaast werd er flink geborreld en genoten van elkaars aanwezigheid.

Naast het PVT hebben we onszelf nog een keer sportief op de kaart gezet. Bij de Batavierenrace, de enige echte estafette van Nijmegen naar Enschede, lieten we wederom zien dat we tot de top behoren.
323223

In mei reisde dominee Slotman af naar Enschede om ons wat te vertellen over het bewaren van de eenheid als christenen onderling.

Ook mochten we weer massaal liften dit jaar. De bestemming was dit keer bij onze zuiderburen; Antwerpen. Na de avonturen op de weg werd er volop genoten van de mooie stad.

Eind mei werd de studentikoze donderdag georganiseerd. Er werden pannenkoeken gegeten, studentikoze activiteiten gehouden en gedineerd bij de KFC. Als afsluiting van de dag was er een interessante lezing over idealen in ontwikkelingssamenwerking.

Begin juni mochten we op bezoek bij onze zusjes van de VGSN-TQ in Nijmegen. Daar hadden zij diverse activiteiten georganiseerd en werd er goed voor ons gezorgd.

Een weekje later werd alweer de tweede open dag georganiseerd. Na chillen op kasten werd er flink gebarbecued bij de Kelderder en sloten we de avond af op sociëteit.
323271

16 juni 2016 was het officieel de 33e verjaardag van de VGST. Dit werd gevierd door een leuk partijtje rugby en een leuke activiteit op sociëteit georganiseerd door de senaat.

Het verenigingsjaar werd afgesloten door twee activiteiten. Eerst mochten we een leuke afsluitende avond hebben waarin werd teruggeblikt op het jaar. De volgende dag reisden we met z’n allen af naar Schiermonnikoog voor een fantastisch afsluitend weekend.
323291

Na de zomervakantie stonden weer wat activiteiten voor de deur. Het novitiaat vond plaats en senaat Van der Heide loste senaat Aan het Rot af. Ook verrasten we de VGSD met een nachtelijk bezoek.

Op de startavond mochten we het bijbelstudiejaar openen en als groep verwachtingen naar elkaar uitspreken, dit alles onder leiding van dominee Biewenga.

De Bunker organiseerde een fantastisch feest met als thema ‘back to the future’. Het feest ging nog lang door.

Nieuw dit jaar was de bijbelstudiestrijd. De bijbelstudiegroepen namen het tegen elkaar op om als beste uit de strijd te komen. Een mooie activiteit om als groep dichter bij elkaar te komen.

Eind september mochten we 19 nieuwe enthousiaste leden verwelkomen. Ze lieten in de dagen voor de jaarvergadering blijken dat ze toch wel erg graag lid wilden worden door verschillende acties op te zetten en een deel van de senaat te ontvoeren naar de Waddeneilanden.
323281

Ook werd er dit jaar weer een Veritas-forum gehouden. Het thema ‘Een wereldbeeld met òf zonder God?’ bracht interessante gesprekken voort.

We zijn dit jaar ook weer op bezoek geweest bij Pauw. Diezelfde avond gingen we langs bij de VGSW om een statement omtrent de banden te maken.

We mochten opnieuw tijdens een sing-in op mooie wijze God eren en loven.
323227

De volgende dag werd Vis Vitalis uit Dronten in Enschede verwelkomt en mochten we een mooi weekend met elkaar hebben. We hebben weliswaar (nog) geen banden, maar de bodem is gelegd.

Eind november werd het congres georganiseerd. Aan de hand van het jaarthema ‘Amerika’ werd een lezing gehouden en mochten we uiteen om verschillende workshops te volgen. Met nog mooie stukken cabaret en goede maaltijden was het een zeer geslaagde dag.

Halverwege de laatste maand van het jaar overtuigde Wilfried Verboom ons van het nut van conflicten tijdens de eerste jaarthemalezing.

Wat zat 2016 weer vol mooie momenten. Naast de genoemde dingen mochten we op nog veel meer manieren genieten van elkaar en onze zegeningen. Zo zat 2016 weer vol met mooie en opbouwende bijbelstudies, verbredende themagroepen en goede gesprekken op borrels en sociëteit. Voor dit alles zijn we God enorm dankbaar en we hopen dat 2017 ons net zoveel zegeningen brengt.

Een goede jaarwisseling toegewenst en het beste voor 2017!

X