Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Toerustingsweekend

/ Toerustingsweekend

Door J.C. Maan - dinsdag 17 januari 2017 

323506Afgelopen weekend vond het Toerustingsweekend plaats, met het thema “Hoezo, hoe heurt het eigenlijk?”.

Het weekend begon met een gezamenlijke maaltijd, waarna de ruimte werd verbouwd tot een amateurbioscoop. Vanwege een klein technisch vergissinkje moest er nog even gewacht worden op de film, en hield de spreker van die avond een voor- in plaats van nabespreking. Daarna hebben we de film 'As it is in heaven' gekeken.

Nadat we deze film een nachtje hadden laten bezinken, kwam onze studentenwerker Bram van Putten om een bijbelstudie te geven. Hij deed dit aan de hand van Genesis 18: 17-19 en Exodus 19:1-8. De twee hoofdvragen die bij deze teksten behandeld werden, gingen over hoe we als VGST aan de buitenwereld kunnen laten zien dat we een christelijke gemeenschap zijn, en hoe we dit in de omgang met elkaar kunnen laten zien.

's Middags brak er een heus sneeuwballengevecht los, maar was het toch al snel tijd voor verschillende workshops. We konden met elkaar nadenken over hoe een gemeenschap functioneert, en daarnaast was er ook nog een workshop waar we een open gesprek konden hebben over het thema seksualiteit.

Toen de workshops afgelopen waren, was het tijd voor een wandeling met vragen. Met z'n tweeën gingen we in gesprek over het weekend, over de workshops, de bijbelstudie of de film, en konden persoonlijke dingen gedeeld worden.

's Avonds was er nog een korte sing-in, en daarna konden er gezellig spelletjes gedaan worden, of was er tijd voor nog meer goede gesprekken.
323510

De volgende ochtend gingen we al vroeg op weg naar de kerk. Genietend van het prachtige sneeuwlandschap, kwamen we aan in het kleine kerkje van Ootmarsum waar we hartelijk ontvangen werden. Na de kerkdienst konden we onder het genot van een kopje koffie gezellig met de gemeenteleden kletsen. Dit was erg leuk en de mensen waren hartelijk en geïnteresseerd. Ook op de weg terug naar de kampeerboerderij kon een sneeuwballengevecht niet ontbreken. Toen we terugkwamen, mochten we genieten van een beker warme chocolademelk met slagroom.

Na de lunch was het tijd om op te ruimen, schoon te maken en weer naar Enschede terug te keren. Dankzij de openheid, de goede gesprekken, de ruimte voor verschillende meningen, en de gezelligheid, was het een geslaagd weekend!

X