Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Amicaal weekend bij GSVG met VGSU

/ Amicaal weekend bij GSVG met VGSU

Door A.J. Smilde - vrijdag 10 maart 2017 

325620
Afgelopen weekend mocht de VGST afreizen naar de meest noordelijke amicalen, de GSVG. Na een lange treinreis werden we in de ‘Columnakerk’ welkom geheten met een heerlijke maaltijd. Hier konden we ook de amicalen uit Utrecht ontmoeten, die samen met ons het weekend op vreemde bodem zouden bezoeken.

Na de maaltijd gingen we uiteen in ‘disputen’ waar we konden dansen, films konden kijken, gameden, muziek maakten of andere talenten met onze amicalen deelden. Bij dit geslaagde gedeelte van de avond konden we elkaar beter leren kennen. Hierna werden we verwacht in de Sociëteit van de ‘Groningse Heren Bond’ en ‘Unitas S.G.’ voor een zogenaamd ‘Heet-Hawaii feestje’. Dat het heet was kwam goed uit, aangezien we anders geen idee hadden gehad hoe we het getapte Bavaria ‘bier’ weg zouden moeten krijgen. Na hier de dans-skills van anderen te hebben bekeken kon men zo vroeg of laat als die wilde naar de aangewezen slaapplek gaan.

De volgende ochtend werden we op de sociëteit van GSVG verwacht voor een brakke brunch. Het gezegde “‘s Avonds een VGST’er, ‘s ochtends een VGST’er” ging ook hier op en het merendeel van de aanwezigen was dan ook een trotse Twentenaar. Na ons tegoed gedaan te hebben aan de goede brunch, lekker in het zonnetje gezeten te hebben op de stoep voor de Sociëteit en de gemiddelde Groninger bekeken te hebben was het tijd voor het middag-spel. Hierin werd in groepen met verschillende amicalen de stad verkend door middel van een foto-spel met verschillende studentikoze opdrachten. Na verschillende hoogtepunten, bijvoorbeeld het beklimmen van de Martinitoren, werd er weer verzameld voor een biertje bij ‘De drie gezusters’. Hierna konden we onze avondmaaltijd nuttigen bij ‘Huize Maas’. Een discotheek welke in de middag omgetoverd wordt tot een restaurant.

Na deze avondmaaltijd vertrokken we weer richting de sociëteit der GSVG. Hier stond een aantal gezellige, hilarische spellen voor ons klaar. Zo konden we met onze amicalen kratlopen, Pictionary spelen, onze lenigheid showen bij het mattenspel en nog andere komische spellen. Hierna was het weer tijd om ons van onze meest amicale kant te laten zien in het ‘zachte muziek gedeelte’ of onze danspasjes te oefenen in het ‘harde muziek gedeelte’.

Zondag mochten we samen God groot maken tijdens een sing-in. Na een overdenking over hoe we vertegenwoordiger van God zijn in deze wereld gingen we weer richting het zuiden. Het was mooi om zo het weekend af te sluiten, hoewel een enkeling nog bleef voor de avondmaaltijd.

Het was een weekend vol met gezelligheid, amicaliteit en waar de banden flink zijn aangehaald. Groningen is, op die aantal aardbevingen na, echt een hele leuke stad!

We bedanken de Groningers voor hun gastvrijheid en vonden het erg gezellig om met de VGSU dit weekend in Groningen mee te maken!

X