Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Sociaal initiatief

/ Sociaal initiatief

Door Impleo Procurator - vrijdag 17 maart 2017 

327468
Afgelopen dinsdag was het sociaal initiatief. Hieronder kunt u een kort verslag lezen van de verschillende activiteiten die er waren.

Poolen
Door: R.C. Douma
Als u aan studenten denkt dan denkt u aan: ballen, bier en gezelligheid. Wat samenkomt in een avond poolen. De avond poolen begon met een overheerlijk, goed gekookte maaltijd nasi op de Nachtwacht. Waarvan elf leden met smaak hebben gegeten.
Na een koffietje te hebben gedronken was het tijd om op de fiets te stappen en ons naar het poolcafé te begeven. Helemaal scherp door de koffie werd er afgestoten en drie uur lang gespeeld. We waren natuurlijk niet zo slecht dat één potje drie uur duurde. Er werden dan ook onmeunig veel potjes gespeeld. Het was gezellig! De avond werd op een fantastisch manier afgesloten, namelijk met een burger. Huh, zijn burgers fantastisch? Wel als ze gebakken worden door Ji-NOS!

Culinair initiatief
Door: W. Schutte
Om de avond toch wat meer te maken dan een veredelde high tea hebben we als patissiers in de dop een vuistvol zoete en hartige versnaperingen op tafel getoverd: Chocolade-karamelbabbelaars, een klassieke tiramisu, witte chocolade bonbons met Oreovulling en natuurlijk wraps met schouderham en pesto alla Genovese op een bedje van ijsbergsla. Niet iedereen waagde zich aan het verhitten van suiker om die vervolgens met de blote handen te kneden totdat er een mooie zijdeglans ontstaat, maar de tiramisu en de bonbons werden met vereende krachten tot een mooi resultaat in elkaar gezet. Samenvattend bevatte de avond voornamelijk veel chocolade, roomkaas en gezelligheid. De gesprekken waren typerend voor een vrouwenavond, maar het plan om ze stil te krijgen met snoep werkte aardig en ik heb stiekem de halve avond naar progressive metal kunnen luisteren. Al met al een prima geslaagd initiatief.

Speciaalbieravond
Door: S. van der Heide
Naast actieve bezigheden was er ook een initiatief voor iedereen die geen zin had in dingen doen, maar voorkeur gaf aan op de bank zitten. Voor deze mensen was het speciaalbier initiatief. Drie amici waren op pad gestuurd naar het Walhalla voor elke speciaalbierliefhebber; slijterij Berendsen. Nadat men een gevarieerde selectie van blond bier tot quadruppels had uitgekozen, kon het proeven van de vijftien verschillende bieren beginnen. Onder het genot van een goede trippel of een fijne Grand Cru werd er lekker geouwehoerd, maar er was ook ruimte voor goede gesprekken over politiek en geloof. Een beetje teut en met een flink bijgewerkt Untappd-account keerde iedereen huiswaarts.

Spelletjesavond
Door: H. van der Heide
Ook dit sociaal initiatief kon de spelletjesavond niet ontbreken. Nadat we gezellig samen hadden gegeten en koffie hadden gedronken begon het moeilijkste gedeelte van de avond: kiezen uit de bijna oneindige hoeveelheid spelletjes die amice Van Baardewijk en amica Van den Berg hadden meegenomen. De keus viel op Machiavelli, een kaartspel waarbij spelers gebouwen moeten bouwen, extreem lang nadenken over welke rol ze moeten kiezen en waarbij de eerste ronde misschien wel of misschien niet voor spek en bonen telt. Aan het eind claimde iedereen behalve amice Van Baardewijk dat hij had gewonnen. Daarna hebben we padvinder gespeeld. Padvinder is een kaartspel waarvan iedereen vindt dat het vooral om geluk gaat, behalve degene die uiteindelijk wint. Al met al hebben we ons best vermaakt en was de avond zeker geslaagd.

Lasergamen
Door: G.M. Jurries
Naast alle ietwat suffe activiteiten mocht er ook fanatiek gelasergamed worden. Na eerst een goede maaltijd genuttigd te hebben en wij ons de Keizer te rijk voelden, fietsten we naar StarWorld waar we onze geconsumeerde calorieën weer mochten verbranden. Na enkele potjes gespeeld te hebben waaruit bleek dat amica Wolting ‘schaam schaam’ onverslaanbaar bleek te zijn was het de hoogste tijd om een drankje te doen. Vervolgens was er weer voldoende energie om nog een laatste potje te lasergamen. Hierin heeft amice Timmermans bewezen dat hij een echte teamspeler is. Zonder één keer eerste te worden wist hij altijd in het winnende team te zitten.
Nadat de shirts uitgewrongen waren mochten we weer op de fiets naar huis waar het wonderlijk toeval zich voordeed dat langs deze route een McDonald's gevestigd was. Een enkeling kon deze verleiding niet weerstaan. We hebben een fantastische avond gehad. Kortom, we waren gelukkig!

X