Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Kookdealdag

/ Kookdealdag

Door A.M. Siebring, R.C. Douma en P.M. Gunnink - vrijdag 12 mei 2017 

Afgelopen dinsdag was het Kookdealdag, een nieuw idee van senaat Van der Heide. Hieronder kunt u lezen wat een aantal kasten hebben gedaan:

N8W8, Adagio en amica Eilander
Eindelijk was het moment daar. Na lang overlegd te hebben hoe laat het diner moest worden opgediend was het afgesproken. Om 18:30 uur kwamen de amicae van Adagio en amica Eilander naar de N8W8. Op het moment dat ze binnenkwamen waren ze direct verrukt. Dit niet zozeer door de mooie bewoners van de N8W8 of de uiterst sfeervol ingerichte woonkamer, nee (eerlijk gezegd hielp het natuurlijk wel mee aan de verrukking). Maar de amicae waren verrukt door de heerlijke geuren die uit de keuken de woonkamer indreven. Geurig vlees, lekkere walmen van de vitaminepan en de geur van vers uit de diepvries gehaalde spinazie met gekookte eieren.

Het diner werd een waar feestmaal met vrolijk gelach en goede conversaties. Adagio is alle rare trekjes van de bewoners van de N8W8 te weten gekomen: de huisgrap danken voor jezelf en lezen waar we gebleven waren zijn uitvoerig besproken en in praktijk gebracht. N8W8 weet nu waar ze in het vervolg haar kruiden vandaan moet halen (de Turk om de hoek in Twek), en hoe een echt goed en verrukkelijk toetje smaakt hetgeen Adagio meegenomen had naar de N8W8.

Één onderwerp bleef in het duister gehuld voor de bewoners van de N8W8, een geheim. Dit geheim, wat de trekjes van de bewoners van Adagio zijn, wordt hopelijk onthuld wanneer er op 31 mei aan de gastvrijheid van Adagio geproefd zal worden.

Pulp, Petteflet en amica Siebring

330038

De deal was dat intima Ter Horst en amica Siebring zouden koken en de Petteflet het toetje zou regelen. Totdat dé Momo (amice De Graaf jr.) had geopperd dat de andere dames van Pulp heerlijke toetjes konden maken. Amica Beens vond een heerlijk recept en bedacht dat ze dit wel wou maken (zie foto hieronder). Toen de mannen van de Petteflet gearriveerd waren konden we beginnen met het eten van de lasagne. Na het eten hebben we nog even een biertje of wijntje gedronken, waarna het tijd was om ieder weer zijn eigen ding te gaan doen. Het was een gezellige avond waar we elkaar weer een beetje beter hebben leren kennen, lekker konden eten en gelachen hebben.

330043

Heinz, Puindorp en amice Smit
De bewoners van de huizen Puindorp en Heinz en de kluizenaar amice Smit kwamen bij elkaar om te genieten van een heerlijke maaltijd samen. Er was een goede hoeveelheid lasagne bereid door de bewoners van Heinz, zodat we allemaal meer dan genoeg hadden. Na afloop werd er nog samen koffie gedronken en konden we allemaal weer terug naar huis. De gesprekken waren goed en het was mooi om een keer met elkaar te eten, iets wat we niet zo snel uit onszelf zouden doen.

Al met al was het een geslaagde Kookdealdag! Komt er volgend jaar een vervolg? Wie weet...

X