Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Afsluiting 2016-2017

/ Afsluiting 2016-2017

Door M. Selles, W. Lassche - donderdag 13 juli 2017 

Het collegejaar 2016-2017 loopt ten einde; de meesten hebben al vakantie, anderen moeten nog (her)tentamens maken. Ter afsluiting van het jaar stonden twee activiteiten op de planning: de afsluitende avond en het afsluitende weekend. We mochten terugblikken op een fantastisch jaar!

Afsluitende avond

W. Lassche

De afsluitende avond begon zoals gewoonlijk met een gezamenlijke maaltijd. De SjaCie (de amici Smilde en Smit) hadden voor een heerlijke maaltijd gezorgd, welke in goede banen werd geleid door amice Groeneveld. Na de maaltijd mochten we met z'n allen een mooie sing-in houden. Tijdens de sing-in verzorgde amice Van Baardewijk nog een korte overdenking namens de BijCo. Na de sing-in gingen de verschillende bijbelstudiegroepen uiteen om, aan de hand van verschillende vragen, te evalueren hoe het jaar was gegaan. Hierna blikte de SjaCie door middel van verschillende foto's en ander beeldmateriaal op een hilarische manier terug op het afgelopen jaar. SjaCie bedankt!

Afsluitend weekend

M. Selles

332290

7 juli was het weer zover: het afsluitend weekend. Ruim 70 VGST’ers waren dit weekend weer te vinden op Ameland. Na een goede maaltijd pasta kon de eerste avond van het weekend beginnen, deze werd gevuld met een potje voetbal en een eerste bezoek aan het strand. Verder kon de liefhebber nog doorzakken tot de late uurtjes en werd er nog een dansje gewaagd in het nachtleven van Ameland. Tot slot werd er getest hoeveel man er tegelijk een ritje kon maken op de kabelbaan.

Zaterdag werd er zoals altijd goed ontbeten met tosti’s. Gezegend met het mooie weer werd de dag gevuld met strand, zee en sport. Verder werd er ’s middags paard gereden. Met honger als een paard werd er ’s avonds uitgebreid gebarbecued en werden er nieuwe records gezet met hoeveel stukken vlees men op kon. Verder werd er een kampvuur aangelegd op het strand en namen enkele VGST’ers midden in de nacht een duik in zee.

Zondagochtend begon de dag met koffie en een kerkdienst. In de middag werden er spelletjes gespeeld en werd er overvloedig soep met broodjes knakworst gegeten. ’s Avonds werden er pannenkoeken gebakken door de senaat f.t. in een hermetisch afgesloten keuken. Verder werd er door de vrouwen een pot gevoetbald onder luid gejuich van de fanatieke aanhang. Terwijl de strijd op het veld werd beslist, woede er ook een strijd om het laatste biertje van het weekend te bemachtigen.

332294332298

Maandag werd de kampeerboerderij vlot opgeruimd en vertrok men weer richting Enschede. Door een verzakende fietsverhuur duurde het weekend bijna een uurtje langer dan gepland, maar drie minuten voor het vertrek van de boot was de bagage toch aanwezig. Het laatste weekend van het jaar zit er hiermee helaas alweer op, maar volgend jaar zijn we gewoon weer bij!

X