Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Startavond

/ Startavond

Door B.D. de Jonge - woensdag 13 september 2017 

Het nieuwe verenigingsjaar is vorige week weer begonnen. Na een lange vakantie en een druk novitiaat hebben we het jaar afgelopen donderdag afgetrapt met de startavond bestaande uit een maaltijd, lezing en de eerste sociëteitsavond van het jaar. De avond begon met een gezamenlijke maaltijd waar we voor het eerst met onze nieuwe bijbelstudiegroep kennis maakten. De maaltijd bestond traditioneel uit koude patat, leuke gesprekken met de nieuwe groep en als toetje yoghurt en vla.

Na het omtoveren van de zaal en een lekkere kop koffie of thee waren we allemaal klaar voor de lezing. Cors Visser van ForumC heeft ons verteld dat we mogen durven te denken. Wij zijn christelijke studenten, en dat kan heel lastig zijn. We hebben als christenen snel de neiging om moeilijke onderwerpen uit de weg te gaan. Hij vergeleek het met een egeltje, die zichzelf graag oprolt tot een balletje als hij bang is. Maar we moeten ook juist de moeilijke gesprekken durven voeren in de kerk. Juist wij als studenten kunnen dat doen omdat studenten nog bewegingen op gang durven zetten omdat je nu nog de vrijheid hebt. Als je later een hypotheek en kinderen hebt is het een stuk lastiger om dat te doen.

337499

Na de lezing konden we weer in onze groepen uiteen om plannen te maken voor het nieuwe bijbelstudiejaar en de lezing aan de hand van een aantal vragen nog door te spreken. Cors liep nu rond tussen de groepen om daarbij ons wat op weg te helpen of vragen te beantwoorden. Aan het eind is de avond nog plenair afgesloten met een aantal vragen over de lezing.

Toen de avond voorbij was konden we met z'n allen weer gezellig naar sociëteit om nog een lekker drankje met elkaar te drinken, iedereen weer te spreken na de vakantie en te luisteren naar de eerste speech van mevrouw de praeses.

X