Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Installatieweekend

/ Installatieweekend

Door H.J.H. Spans - dinsdag 17 oktober 2017 

Vrijdag 13 oktober en zaterdag 14 oktober was het weer zover: het installatieweekend. Elf foetjes stonden te popelen om geïnstalleerd te worden als lid van de VGST.

338457
Onze Super-DBC (en een paar koeien)!

Rond 16.00 uur was de DBC (de organiserende commissie) aanwezig op kampeerboerderij Heesink in Nutter. De auto werd uitgeladen, de koelkasten werden aangezet en het voedsel voor het weekend werd uitgepakt. De boodschappen waren nog maar net opgeruimd of de eerste tosti’s van het weekend waren een feit. Even later arriveerden de eerste VGST’ers met de auto, met de fiets of lopend vanaf de bushalte.

Klokslag 18.00 uur werd het chinees bezorgd en nadat iedereen aanwezig was, kon de maaltijd aanvangen. Na het eten werd de afwas gedaan en de zaal klaargemaakt voor de 175e Algemene Vergadering deel II, tevens 35e Jaarvergadering.

Tegen 20.00 uur werd de vergadering door mevrouw de praeses heropend. Op de vergadering werd de begroting besproken, werden afscheidsbrieven voorgelezen en werden tal van ludieke moties in behandeling genomen.

In het holst van de nacht was het dan toch eindelijk tijd voor de installatie van de foeten. De mooie installatie werd afgesloten met een pauze waarin amicitia gedronken werd. Even later werd de vergadering gesloten en was het voor de meeste mensen tijd om te gaan slapen. Waar een aantal VGST’ers alvast een begin maakte met het opruimen van de zaal, borrelden anderen nog een tijdje na.

In de loop van de zaterdagmiddag ontwaakten steeds meer VGST’ers uit hun slaap. Na een brunch met tosti’s werd de rest van de middag gerelaxt: er werden Kleintjes en jaarverslagen gelezen, spelletjes gespeeld en gevoetbald. Als afsluiting van de middag en het weekend werd een heerlijke barbecue gehouden, zonder stokbrood, maar wel met genoeg satésaus! Na de barbecue werd de locatie opgeruimd en keerden de meeste VGST’ers huiswaarts. Een paar mensen bleven tot het einde om de DBC te helpen om de kampeerboerderij spic en span achter te laten. Nadat ook deze mensen en de DBC naar huis waren gegaan, was er een einde gekomen aan het installatieweekend. De VGST is weer een aantal nieuwe leden rijker!

X