Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Verzekeringen en op kamers

/ Verzekeringen en op kamers
Dit artikel is in samenwerking met Overstappen.nl tot stand gekomen.

Door Overstappen.nl - maandag 11 december 2017 

340410
Een inboedelverzekering voor op kamers, hoe zit dat?
Wanneer je gaat studeren en op kamers gaat, zijn er een hoop dingen waar je aan moet denken. Wie gaat je helpen verhuizen? Hoe ga ik de huur betalen? Ga je in het weekend naar je ouders met de auto? Dan heb je wellicht een auto verzekering nodig. Ook is het belangrijk om een goede inboedelverzekering af te sluiten. Wij vergelijken de studentenverzekeringen van de drie grootste banken zodat jij de beste keuze kan maken.

Hoeveel kost dat?
Laten we meteen beginnen met de belangrijkste vraag. Hoeveel gaat een inboedelverzekeringen voor studenten je per maand kosten. Dit zijn de prijzen van de ING, ABN Amro en Rabobank:

ING: € 3,12 inclusief aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering (+ € 4,42 eenmalig)
ABN Amro: € 3,33 inclusief aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering (+ € 4,39 eenmalig)
Rabobank: € 3,96 exclusief aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering (+ € 4,94 jaarlijks)

Het verschil met Rabobank
Als je naar de kosten kijkt is de Rabobank de duurste keuze, maar de verzekering van de Rabobank is zeker een interessante. De verzekering van de Rabobank wordt verzorgd door Interpolis en heeft een compleet andere dekking dan de verzekeringen van de ING en ABN Amro.

Bij de verzekering van de Rabobank ben je als student ook all risk gedekt. Valt bijvoorbeeld je telefoon van tafel, dan ben je bij de verzekering van de Rabobank wel verzekerd. Wel zo fijn natuurlijk. Ook de maximale vergoeding die je bij de Rabobank krijgt is voor studenten even hoog als voor niet studenten. De verzekering van de Rabobank is dus iets duurder dan de rest, maar wel een heel goede keuze.

De voorwaarde bij braakschade
Bij de Rabobank krijg je dus een kapot gevallen telefoon vergoed, bij de ING en ABN Amro niet. Zij vergoeden alleen schade die is ontstaan door water, storm, brand of inbraak. Een overeenkomst tussen alle drie de banken is dat er bij diefstal sprake moet zijn van braakschade. Echter geldt bij de Rabobank die voorwaarde alleen voor ruimtes die je deelt met huisgenoten. Dit betekent dus dat je bij de ING en ABN Amro altijd de deur naar je eigen kamer op slot moet doen.

Hier moet je ook rekening mee houden
Er zijn nog een aantal belangrijke verschillen tussen de banken waar je rekening mee moet houden. Zo hanteert de ABN Amro een extra eigen risico van € 250 als er wordt ingebroken in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Den Haag. De ING rekent een eigen risico van € 45 voor elke schade.

De ING heeft ook een bonus malus-ladder. Na één schadevrij jaar krijg je al € 0,31 korting op je verzekering. Dit is wel de enige korting die je krijgt op de ladder. Deze korting vervalt echter voor altijd op het moment dat je iets claimt.

Aansprakelijkheidsverzekering bij je ouders
Het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering is ook belangrijk. Als je ergens per ongeluk schade maakt wil je dat niet zelf moeten betalen natuurlijk. Als uitwonende student ben je meestal nog steeds meeverzekerd met je ouders. Ook kan het voorkomen dat de inboedelverzekering van je ouders ook uitwonende studenten dekt. Kijk daar dus goed naar.

X