Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Toerustingsweekend

/ Toerustingsweekend

Door Amice Jürries - woensdag 13 december 2017 

Afgelopen weekend vond het toerustingsweekend in Nutter plaats. Met bijna 50 VGST’ers mochten we dit weekend stil staan bij het thema: RUST.

Het weekend begon met een heerlijke maaltijd van ’t GAET. Vervolgens konden wij onze creativiteit kwijt bij het vingerverven. Hoewel dit voor enkelen wat onwennig begon hebben we vele mooie kunstwerken mogen maken.

340470

Na deze creatieve activiteit was er tijd over voor persoonlijke gesprekken en leuke spelletjes waarmee de avond tot haar einde kwam.

Zaterdag begonnen we met stille tijd waarna de Arno van de Berg (interim studentwerker) een interactieve bijbelstudie heeft gegeven over rust. Dit heeft waardevolle gesprekken en interessante inzichten opgeleverd.

Na de lunch was er opnieuw stille tijd waar iedereen op zijn/haar eigen manier tot rust kon komen. Vervolgens waren er verschillende workshops. Zo is er verder doorgepraat over ‘rust’ in de bijbel, over het dichter bij God en elkaar komen en zijn we praktisch bezig geweest met houtbewerking en het maken van schilderijen. Voor het avondeten gingen we vervolgens een Emmaüswandeling maken: in tweetallen een stuk wandelen om elkaar nog beter te leren kennen. Na het eten was er weer stille tijd gevolgd door een sing-in.

Op zondag gingen we met een grote groep naar de kerk in Ootmarsum. Bij terugkomst was er lekkere warme chocolademelk waarna we direct konden aanschuiven voor de lunch. Tijdens de lunch bleek echter dat de laatste bus in verband met de sneeuw (code oranje) binnen een half uur zou vertrekken dus is de locatie in recordtijd opgeruimd en schoongemaakt. Vervolgens liepen we met een grote groep naar de bus waar we vervolgens op de ruim 15 minuten vertraagde bus mochten wachten.

340474

We kijken terug op een mooi en waardevol weekend! Meer foto's zijn hier te vinden.

X