Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Lustrumreis Praag 2018

/ Lustrumreis Praag 2018

Door A. Van Dijk - dinsdag 13 maart 2018 

343884

Vorige week vrijdag was het zo ver: met 80 man vertrokken we, ter ere van ons 7e lustrum, naar Praag! Vrijdagochtend om 09:30 uur vertrok de touringcar onder hartelijke verwelkoming van de buschauffeur. De reis kostte al gauw 11 uurtjes, maar we hebben ons prima vermaakt met films, bingo en al het (vr)eten wat mee was. Eenmaal bij het hostel aangekomen wist iedereen al snel zijn plekje te vinden en haastten de meesten zich naar het grote plein op om de beste cafeetjes te zoeken.

De volgende ochtend kon iedereen op eigen gelegenheid en na een goede nacht slaap (of niet) in groepjes de stad voor het eerst bij daglicht verkennen. Tegen de middag vertrok zo’n 70 man naar Theresienstadt, een concentratiekamp in de buurt van Praag. Iedereen kon op zijn eigen manier de stad ontdekken en wat meer leren over de geschiedenis van de stad. Nadat iedereen weer een beetje opgewarmd was in de bus gingen we met de hele groep eten in The Pub Prague 1. Een goede pub met heerlijke hamburgers en, natuurlijk het allermooiste, een eigen biertap op tafel!

343888

Nadat iedereen zijn buik had volgegeten en zijn tap-skills weer op had gehaald, ging iedereen weer lekker zijn eigen pad.

343837

Zondag werd een internationale kerk bezocht waardoor de kerk een flink stuk voller zat dan anders. Daarna verzamelde iedereen zich op het grote plein om met een overschot aan rood-blauwe VGST-sjaaltjes en vol enthousiasme op de foto te worden gezet. Uiteraard kon daarbij het brallen van het verenigingslied niet achterwegen blijven, dus Praag is goed te weten gekomen dat de VGST er was. Verder was het een lekker vrij dagje, dus iedereen heeft op zijn gemak van het mooie Praag genoten.

343866

De volgende dag was een dag vol activiteiten. Het begon met een spel waarbij in groepen van 8 door middel van opdrachten een hoop nieuwe dingen over Praag werden geleerd. Nadat de groepen hun beste Starwars-impressie en andere prachtige acties hebben uitgevoerd en opgenomen, werden de punten verdeeld en de winnaars werden zelfs beloond met chocola. Na het spel ging het grootste gedeelte door naar het Cesky Raj natuurpark voor een wandeling. Het bleek een geweldig park te zijn met enorme rotsen waar we door en over mochten klimmen. Het overige gedeelte ging door naar het biermuseum om enkele biertjes te proeven. ’s Avonds werd er weer met z’n alle gegeten bij een restaurant om vervolgens te gaan reballen.

343833

Dinsdag ging de bus 's ochtends weer terug. Voor de meesten was de terugreis vooral om uit
te rusten van alle belevenissen. Het was enorm koud maar desondanks mooi weer. En wat hebben
we genoten van de cultuur, natuur en de gezelligheid!

343892

X