Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Studentikoze MAANdag

/ Studentikoze MAANdag

Door Amica Maan sr. - maandag 30 april 2018 

Afgelopen donderdag was het weer zover, het studentikoze hoogtepunt van het jaar: de
studentikoze MAANdag (althans volgens de organisatoren)! Een dag vol studentikoze activiteiten, ludieke acties, en natuurlijk kon het liften dit keer niet ontbreken!

Nadat de leden aangetrokken werden door de pannenkoeken op De (maan)Krater, kon iedereen een warm gemaakt worden voor de volgende activiteiten. Daarvoor verplaatsten we ons richting de campus, om op het O&O Plein te starten met de studentikoze koningsspelen. Hiervoor werd de groep opgedeeld in vier teams, team rood, team wit, team blauw en team oranje. We startten met de kleine fietsjes race. Na twee spannende duels en een herstart voor de valsspelers ging team blauw er met de winst vandoor.

346141

Vervolgens werden de aerodynamische kunsten getest met ouderwets pijltjes schieten met behulp van een pvc-buis. Op een geïmproviseerde schietschijf werd door amica Bergwerff een pijltje zelfs zo hard geschoten dat hij er in bleef steken. Helaas mocht dit niet baten en ging team oranje er met de winst vandoor. Hierna werden de roeiskills van de vereniging getest, alleen de kou en de wind wilden hier ook graag hun invloed op uitoefenen, waardoor maar een enkeling de oversteek durfde te wagen. Amica Maan jr. haalde als enige de overkant, met wat ‘hulp’ van de VGST’ers op de kant die
het touwtje van de boot hebben doorgegeven. Hierdoor ging team Maan met de winst van dit onderdeel aan de haal. Na wat rekenwerk is team oranje uiteindelijk de welverdiende winnaar geworden van de studentikoze koningsspelen.

346145

Als afsluiting van deze studentikoze MAANdag gingen we eten bij Frans op den Bult, een uitgelezen kans om hier liftend heen te gaan. Drie liftkoppels durfden de uitdaging aan, waarvan er twee binnen een paar minuten een lift te pakken hadden. Binnen tien minuten waren allebei de koppels al aangekomen bij Frans op den Bult, waarna ze nog een kwartier op de fietsende groep moesten wachten. Het derde koppel had wat minder succes en was bang dat het eten op zou zijn als zij zouden arriveren, dus kozen ze eieren voor hun geld en besloten ze om toch maar de fiets te nemen. In het restaurant konden we genieten van heerlijke kip satés, halve hanen, Bultburgers en broodjes shoarma. De toetjes werden ook erg gewaardeerd. Op de terugweg bewezen de lifters wederom dat liften sneller was. Toen de fietsers hun fietsen nog aan het pakken waren, hadden ze al een lift te pakken. In eerste instantie zouden alleen amica Verheijen en amice Bisschop meegaan, maar de twee inzittenden stonden erop dat de andere twee, amica Maan sr. en amice De Boer ook wel mee konden als we het niet erg vonden om ons op de achterbank te proppen. We kregen de deur met moeite dicht, wat resulteerde in een zeer opgepropte maar gezellige rit terug naar Enschede. Zo hebben we weer een verhaal toe te voegen aan de lijst met bijzondere liftervaringen.

Al met al was het een geslaagde en erg gezellige studentikoze middag!

Meer foto’s zijn hier te vinden!

X