Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Studenten uit Enschede gaan nog niet voor zuinig

/ Studenten uit Enschede gaan nog niet voor zuinig

Door Overstappen.nl - maandag 14 mei 2018 

346348
De afgelopen jaren zijn al een paar edities van de Student Energy Race gehouden. Het aantal steden met studentenhuizen die meededen groeide elk jaar, maar het eerste studentenhuis uit Enschede moet zich nog inschrijven. Misschien voor de 2018-2019 editie? De editie van afgelopen winter is een maand geleden afgelopen. Winnaars zijn een studentenhuis uit Deventer en eentje uit Utrecht. Deventer won met de meest bespaarde energie en het Utrechtse huis had de kleinste voetafdruk (CO2 uitstoot per bewoner per vierkante meter).

Prijzen

De grootste prijs voor iedereen is natuurlijk dat de generatie van nu zich meer bewust wordt van het energieverbruik en zich hier meer voor gaat inzetten. Ook hebben (bijna) alle studentenhuizen die meegedaan hebben een flinke besparing weten te behalen op hun energie, waardoor hun maandelijkse voorschot een stuk omlaag kan volgend jaar. Verder hebben de meest besparende studentenhuizen ook prijzen gekregen voor hun inzet, bijvoorbeeld een eco koelkast en een energiezuinige televisie.

Resultaten

Het studentenhuis in Deventer bespaarde maar liefst 57,4% op hun gas en elektra. De hoogste besparing per persoon kwam hiermee op €212,- in vijf maanden. Alle deelnemers in totaal hebben hun CO2-uitstoot verminderd met 36.400 kg. Hiermee is dus te zeggen dat de Student Energy Race zeker zijn doel bereikt heeft: studenten bewuster laten worden van hun energieverbruik.

Energie vergelijken

Je kunt geld besparen door letterlijk te besparen op de energie. Je kunt er ook voor kiezen om geld te besparen door 5 minuten achter je laptop te schuiven en over te stappen van energieleverancier op EasySwitch.nl. Overstappen energie kan namelijk tot wel 400 euro per jaar besparen! Je kunt dan ook direct kiezen voor een duurzame energieleverancier. Op deze manier ben je goed bezig voor zowel je portemonnee als voor het milieu. Behalve energie vergelijken kan het natuurlijk nooit kwaad om nog extra te besparen op de energie. De meest duurzame energie is namelijk energie die je niet verbruikt.

X