Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Toerustende Lezing

/ Toerustende Lezing

Door G. Leeftink - maandag 5 november 2018 

De eerste toerustende lezing van het studiejaar werd donderdag 1 november gegeven door ds. Groeneveld uit Amersfoort. Met het thema 'Leiden met uitstraling in navolging van Jezus' begeleidde hij de avond in veilige banen.

Ds. Groeneveld begon met een tiental kernwaarden bij het leidinggeven in het spoor van Jezus. De belangrijkste waarde is het verwerpen van ons ego, opdat we kritiek niet persoonlijk opvatten en ons niet laten leiden door verkeerde verlangens. De overige negen waarden bouwen voort op de eerste waarde. Een aantal voorbeelden van deze waarden zijn open- en eerlijkheid, het helpen van de zwakken en onze tong in bedwang houden (letterlijk én figuurlijk!).

Na dik drie kwartier geestelijk voedsel van ds. Groeneveld opgenomen te hebben, was het tijd voor een kopje koffie in de pauze. In de pauze werd er veel gediscussieerd over de eerste helft van de lezing en zo kwamen er een aantal vragen tot stand voor in de vragenronde.
354523

De lezing ging verder en ds. Groeneveld legde uit hoe belangrijk het is om een zuiver geweten te hebben. Maar waarom is dit zo belangrijk? Ds. Groeneveld legde de link tussen een zuiver geweten en vrijmoedigheid: hoe zuiverder ons geweten is, hoe vrijmoediger we zijn naar een ander. In de vragenronde werden veel vragen gesteld over de toepassing van de stroom van informatie die ds. Groeneveld ons gaf. Hoe houden we een zuiver geweten? Is het daadwerkelijk altijd goed om open en eerlijk te zijn als bedrijfsleider? Hoe kunnen we rekening houden met alle tien waardes in het leidinggeven? De lezing en de vragen gaf iedereen een hoop stof tot nadenken. Op sociëteit gingen de gesprekken hierover nog lang door, wat betekent dat het een geslaagde lezing was. Dank u wel ds. Groeneveld!

X