Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Familiedag

/ Familiedag

Door G. Leeftink - vrijdag 16 november 2018 

Elk jaar organiseren VGST-families collectief een familiedag, en afgelopen donderdag was het weer tijd voor het fenomeen! Dat de VGST ook een sociale kant heeft blijkt hierdoor maar weer; hieronder kunt u lezen wat de verscheidene families gedaan hebben.

Familie Pranger
Door: J. Bisschop
De afstammelingen van amice Pranger, zonder amice Pranger himself, hebben traditiegetrouw burgers soldaat gemaakt. In de oorlog is dat een nare overgang, maar in dit geval gaat het om het broodje hamburger op naaststaande foto. Toen de burgers geserveerd werden leek het net de '4th of july' dankzij al het vuurwerk. Daarna ging de talrijke familie Pranger traditiegetrouw bowlen. Er werd hoger gegooid dan in andere bowlende families, wat betekent dat Pranger een stel superbowlers heeft voortgebracht. De 'American Dream' is volbracht.
354685

Familie Post Appelman
Door M.B. Appelman
Familie Appelman deed waar familie Appelman goed in is, en eigenlijk is dat niet zo heel gek veel. We hebben eten in onze murf gestopt, en lekker veel biertjes gedronken. We wilden eigenlijk ook nog waterpijp roken, maar dat waren we vergeten, daarnaast is dat ook nauwelijks gezond, maar wel lekker, dus toch wel jammer dat we dat vergeten waren. Het was desondanks wel heel gezellig, misschien ook wel iets te gezellig, want een amice ging op een gegeven moment dingen doen die ik uit privacy overwegingen niet heb opgeschreven. Uiteindelijk werd het zelfs zo gezellig dat het niet meer verstandig was om nog naar sociëteit te gaan, maar dat hebben we lekker toch gedaan.
354694

Golfstrike
Door G. Leeftink
Golfstrike heeft een nieuw lid gekregen en dat moest gevierd worden. Na het vullen van buiken met drie kilo shoarma en enkele blaadjes sla, hoefden we gelukkig niet nog een keer naar de winkel omdat de shoarma op was (zoals voorgaande jaren). De familie is wel significant lakser geworden. Waar er vorig jaar een film gekeken werd in de bios, was Netflix dit keer onze beste vriend. De film was echter beter dan de vorige keer, 'Expandables' was een echte mannenfilm van een echte mannenfamilie. Oh, en we hebben amice De Graaf onterfd. Al met al een gezellig avondje met Golfstrike. Nu maar hopen dat we binnenkort weer kunnen golfen!

Familie Wieringa-Assink
Door W. Lassche
Onze mooie familie is dit jaar gegroeid met maar liefst drie nieuwe leden! Omdat het vorig jaar zo ontzettend goed beviel, zijn we met z’n elven heerlijk wezen eten bij Happy Italy. Onder het genot van een kopje koffie of thee bij Sam Sam smaakte de arretjescake, brownie of tiramisu ook meer dan prima! Na het uitbuiken van de maaltijd werd er nog gepoold bij het Snooker & Pool Center. De familie is weer hechter dan ooit!
354720

Familie Van Benthem
Door R. Jacobi
De nakomelingen van Van Benthem kwamen bijeen voor een gezellige avond. Eerst werd er een goede burger gegeten bij de Ji-NOS. Daarna werden er wat potjes gepoold bij The Bridge onder het genot van een hapje en een drankje.
354698

Familie Viergever
Door R. Sliggers
Familie Viergever heeft lekker pizza zitten maken en daarna nieuwe versies van het dommelsteinlied bedacht (zoals de kabouterdans) onder het genot van een lekker speciaal biertje! En er is een epische familiefoto gemaakt
354690

X