Vereniging van Gereformeerde Studenten in Twente

sinds 1983

VGST

Toerustend Weekend

/ Toerustend Weekend

Door A.J. Doek - maandag 3 december 2018 


355312
Afgelopen weekend vond het toerustend weekend in Nutter plaats. Met ongeveer 40 VGST'ers hebben we ons bezig gehouden met het thema ‘Uitstraling’. Het weekend begon meteen goed, er waren pizza’s geregeld! Nadat iedereen gearriveerd was, kon de maaltijd beginnen. Tijdens de maaltijd werd er een veiling gehouden voor het goede doel: International Justice Mission. Na de maaltijd werd er een lezing gehouden door Jan Piet met als thema ‘Christen-zijn en ondernemen’. Met stellingen, vragen en ruimte voor discussie was het interessante avond waarover nog lang is doorgepraat tijdens de borrel.

Zaterdagochtend ging de wekker alweer vroeg. Na het ontbijt stond de ‘sociale activiteit’ op het programma. Met de vereniging zijn we op bezoek geweest bij senioren in een woonzorgcentrum. Een deel van de vereniging vertrok naar Ootmarsum waar met veel plezier bingo werd gespeeld. Het andere deel ging naar Tubbergen. Hier hebben we gewandeld, spelletjes gespeeld, senioren geholpen met de Ipad en koffie gedronken. We hebben erg genoten van alle leuke gesprekken en heel veel gelachen.

Na de lunch maakten we ons klaar voor verschillende workshops. Zo werd er onder andere nagedacht over onderlinge uitstraling, de uitstraling als vereniging en zes punten ‘uit de diepte’ gerelateerd aan uitstraling. Aan het eind van de middag vond de Emmaüswandeling plaats. In tweetallen werd er gewandeld met als doel elkaar beter te leren kennen. Bij terugkomst stond er een heerlijk kopje warme chocolademelk klaar. Vervolgens begon het avondeten, waarbij we werden vermaakt met een aantal speeches. Na het avondeten werd er een Sing-In gehouden die werd gevolgd door een gezellige avond met veel spelletjes.

Zondagochtend zijn we met een grote groep naar de kerkdienst gegaan in Ootmarsum. Daarna hebben we in een zaal koffie gedronken met de gemeenteleden. Toen we weer terug waren op de kampeerboerderij werd de lunch klaargemaakt. We mochten kennis maken met echte Jacobi-snert, wat erg lekker was. Na de lunch zat het weekend erop en konden we de boel inpakken en opruimen. We hebben erg genoten van het weekend!

X